Schoolpleinen krijgen duurzame speeltoestellen

Foto Foreco Dalfsen

DALFSEN – Acht scholen uit de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwartewaterland hebben vorige week vrijdag speeltoestellen gekregen van Rabobank Vaart en Vechtstreek. De bank werkt hiervoor samen met IJreka uit Dalfsen, die een duurzaam en veilig speeltoestel ontwikkelde.

 De openbare basisschool in Vinkenbuurt had de primeur. Van de bijna 90 basisscholen reageerden er 65 positief op het aanbod. Het speeltoestel is bedoeld voor speelplaatsen bij scholen waarvan ook buurtkinderen gebruik kunnen maken. Het toestel kan eenvoudig door ouders en of leerkrachten worden gemonteerd. De scholen moeten zelf zorgen voor een veilige ondergrond. IJreka controleert de montage en verstrekt een certificaat van veiligheid.

IJreka is een dochteronderneming van Foreco uit Dalfsen en ontwikkelt speeltoestellen van duurzaam hout (Nobelwood). Hun ontwerpen voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn aantrekkelijk van vorm en kleur. Rabobank maakt de speeltoestellen mogelijk vanuit hun maatschappelijke Fonds Coöperatief Dividend. Dat fonds is onder meer bedoeld voor projecten die de leefbaarheid ten goede komen en de sociale cohesie versterken. (bron Hardenberg.nu)

Artikel delen: