Regio politie Persberichten van zondag 13 februari 2011

Man rijdt zonder rijbewijs in auto en rijdt voetganger aan

Staphorst – Bij een horecagelegenheid aan de Oude Rijksweg reed een auto stapvoets langs een taxibusje en reed daarbij een 21-jarige man uit de gemeente Staphorst aan die over de motorkap van de auto viel en naast de auto op de grond terecht kwam. De man liep door het ongeval geen letsel op. De auto verhoogde hierop direct zijn snelheid en reed weg in de richting van Rouveen. De politie zette de achtervolging in en trof het voertuig een eind verderop aan op de rijbaan. Een 17-jarige man uit Assen zat achter het stuur. De man werd aangehouden voor het verlaten van een plaats van een ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs.

Inbraak in gebouw

Kampen –  Op zaterdagochtend 12 februari werd er ingebroken bij een verenigingsgebouw aan de JH Kokstraat. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd, voor zover bekend, niets uit het gebouw weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2011012560)

 Man aangehouden na mishandeling  met bierglas

Kampen – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari kreeg de politie een melding van onenigheid bij een horecagelegenheid aan de Oudestraat. Een 19-jarige Kampenaar had ruzie gekregen met een 19-jarige man uit Zeewolde hem met een glas in het gezicht had geslagen. De man uit Kampen liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht. De 19-jarige man uit Zeewolde werd aangehouden.

(2011012622)

 Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Kampen – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari werd een 22-jarige man uit de gemeente Brielle aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering. De man had bij een horecagelegenheid aan de Oudestraat ruzie gezocht met andere bezoekers en werd daarom uit de horecagelegenheid gezet. Buiten begon hij omstanders en de politie lastig te vallen. De man werd meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Hij kwam echter steeds weer terug om mensen lastig te vallen. Hierop werd hij aangehouden.

(2011012659)

 

Ruzie om verplaatsing van een bankje

Vollenhove – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Kerkstraat. Daar aangekomen bleek een 36-jarige man uit Urk met een hoofdwond tegen een gevel te zitten. De man was met zijn hoofd door een raam te zijn gevallen maar de toedracht was niet helder. Een aantal personen uit Urk bleek een bankje voor een huis te hebben weggehaald en een eindje verderop te hebben neergezet. Een aantal Vollenhovers had dit gezien en had hier wat van gezegd waarna er een schermutseling zou hebben plaatsgevonden en zouden er over en weer tikken zijn uitgedeeld en zijn geduwd waarbij vermoedelijk de Urker door een ruit was gevallen. Wie nu wat had gedaan werd niet helder. Er werden geen aanhoudingen verricht

(2011012664)

 Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Op zaterdagavond 12 februari kreeg de politie een melding van onenigheid bij een horecagelegenheid aan de Melkmarkt. Ter plaatse bleek dat een man niet kon betalen omdat hij zijn portemonnee vergeten was. De man ging de portemonnee zoeken in zijn auto maar kon de portemonnee niet vinden. Terug in het restaurant was de man in woede uitgebarsten en werd hij door personeel van de horecagelegenheid en een andere klant onder controle gebracht. Daarop was de man naar buiten gelopen. Toen de politie ter plaatste kwam, wilde de man er vandoor gaan. Hij uitte vervolgens bedreigingen. De man, een 47-jarige Zwollenaar werd aangehouden

(2011012590)

 Man aangehouden voor baldadigheid

Zwolle – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari werd de politie door omstanders geroepen naar de Melkmarktsteeg. Daar vond namelijk een worsteling plaats maar bij het zien van de politie ging men er vandoor in de richting van de Melkmarkt. Een 20-jarige man schopte vervolgens meerdere malen tegen een lantaarnpaal aan. De man werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde/baldadigheid. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(2011012629)

 Rijden onder invloed

Zwolle – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari werd aan de Porporastraat een 27-jarige man uit Zwolle in zijn auto aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse aan het bureau blies hij 795 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

(2011012589)

 Inbraken in auto’sZwolle – In de periode tussen 11 en 13 februari werd er ingebroken in auto’s aan de Swammerdamlaan, Leeghwaterlaan (2x), Hanekamp en de Van ’s-Gravesandelaan. Uit de auto’s werd voornamelijk electronische apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

)

 Rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs

Balkbrug – In de nacht van zaterdag 13 op zondag 13 februari werd aan de Molenweg een 20-jarige man uit de gemeente Ommen aangehouden voor rijden onder invloed. De auto waarin de man reed, viel op aan de politie omdat hij met zeer hoge snelheid en met veel kabaal de bebouwde kom kwam binnen rijden. Bij de blaastest op straat blies de man een P/A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 195 ug/l. Bij verdere controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bleek zijn auto maar over een halve uitlaat te beschikken. De man bleek alleen maar in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(2011012617)

 Mannen op heterdaad aangehouden voor koperdiefstal

Hardenberg/Brucht – Op vrijdagmiddag 11 februari werd een auto met aanhangwagen gezien met wat aluminium en koperen bloembakken. Bij controle bleek dat een van de inzittenden, een 59-jarige man uit Emmen, nog een boete open had staan. Om deze te betalen ging de auto, met inzittenden mee naar het bureau. Op het bureau was op dat moment een man die aangifte kwam doen van diefstal van zijn koperen bloembakken die bij een woning aan de Bruchterbeekweg waren weggenomen. De man zag op dat moment tot zijn grote verbazing ‘zijn’ gestolen bloembakken in een aanhanger het bureau binnen gebracht worden onder begeleiding van de politie. De inzittenden van de auto met aanhanger, naast de al eerder genoemde 59-jarige man uit Emmen, een 53-jarige man uit Emmen en een 33-jarige man uit Beilen, werden bij het politiebureau op heterdaad aangehouden voor diefstal van de koperen bloembakken. Proces-verbaal zal tegen hen worden opgemaakt.

(2011012287)

 Man aangehouden voor inbraak/huisvredebreuk

Heemserveen – Bij een woning aan de Jachthuisweg trof op vrijdagavond 11 februari de bewoner een man aan die in zijn woning zat. Hij kende de man niet. De man bleek een ruit van de woning te hebben ingegooid en in de woning te verblijven. De man, een 26-jarige Coevordenaar, werd aangehouden voor inbraak/huisvredebreuk.

(2011012396)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap/vernieling

Slagharen – Op vrijdagavond 11 februari kreeg de politie een melding van een man die vernielingen zou aanrichting in Slagharen. Een 24-jarige man uit Groningen zou aan de Riede en aan de Herenstraat ruiten hebben ingegooid. Ter plaatse werd een man aangetroffen die wartaal sprak, onvast ter been been was en rook naar het inwendig gebruik van alcohol. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

(2011012434)

 Drie personen aangehouden ivm verstoring openbare orde/niet voldoen aan bevel of vordering

Deventer – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari kreeg de politie een melding dat op de Brink een viertal personen de confrontatie zochten met andere horecabezoekers. Ter plaatse bleken twee mannen die in het gezelschap waren van twee vrouwen ruzie te hebben met twee andere mannen. Aan de vier (de twee mannen en vrouwen) werd gevorderd om de Brink te verlaten. Hieraan voldeden ze met tegenzin. Ze draaiden zich meerdere malen om en wilden steeds weer terug komen en zetten het op een schreeuwen richting de politie waardoor er steeds meer uitgaanspubliek op de situatie af kwam.  Aan hen werd meerdere malen aangegeven dat zij zich dienden te verwijderen van de Brink. Zij bleven echter de orde verstoren door luid te schreeuwen. Hierop werden een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Door een hondengeleider werd de aanhouding van deze twee personen afgeschermd. Een 29-jarige Deventenaar bleef zich bemoeien met de aanhouding en werd meerdere malen gevorderd om het gebied te verlaten en dat hij weg moest gaan omdat anders de hond zou worden ingezet. Aan deze vordering voldeed hij niet. Hierop werd hij met de hulp van de surveillancehond aangehouden.

(2011012621)

 Rijden onder invloed

Deventer – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari werd aan Het Bijltje een 22-jarige man uit Hengelo in zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaastest op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 325 ug/l. Het betrof een beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

(2011012476)

 Man aangehouden voor huisvredebreuk

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werd een 24-jarige man uit Deventer aangehouden voor huisvredebreuk. De man had een winkelontzegging voor de winkel maar had desondanks toch de winkel betreden. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(2011012580)

 Rijden onder invloed

Deventer – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari reed een auto opvallend over het Pothoofd. De auto viel op doordat de bestuurder een veel te ruime bocht nam waardoor hij de draai niet kon maken. Aan de bestuurder van de auto, een 43-jarige man uit Twello werd een stopteken gegeven. De bestuurder stapte wankelend uit de auto en was zichtbaar onder invloed. Bij de blaaproef op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse aan het bureau blies hij 590 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. De man zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat hij dat niet bij zich had. Dit zal op een later moment alsnog gebeuren.

(2011012676)

 Auto in brand – bestuurder onder invloed

Deventer – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari kreeg de gezamenlijke meldkamer van een auto in brand op de A1. De brandweer bluste de auto die volledig uitbrandde. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Enschede, bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn. Bij de blaastest op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 275 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(2011012475)

(2011012466)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: