‘Ik hou van Dalfsen’, groot succes

houvan2.jpg

Afgelopen zaterdagavond werd in Grandcafé 1231 een bloedspannende Dalfser derby gespeeld. Een SV Dalfsen team onder leiding van Jos Ramaker nam het op tegen een team van ASC’62 met Jurrie van Keulen aan het roer. Ditmaal werd niet de bal in het spel gebracht maar werden de teams getest op hun parate kennis van het dorp Dalfsen.

houvan3.jpg

Initiatiefnemers van het spel waren de mannelijke medewerkers van het Grandcafé 1231 met als doelstelling om een gezellige avond te beleven.

De supporters van beide verenigingen waren in grote getale afgekomen op de strijd in de in rood-geel- blauw-wit getooide arena. Presentator Herben Scherpenkate en DJ Buffel zorgden voor de broodnodige speluitleg en deden dit op de voor hen kenmerkende manier.

houvan4.jpg

In de eerste ronde werden de hersenen gekraakt op het onderdeel ‘Kennis van Dalfsen’ en het ‘Dalfser Dialect’. Gemeenteraadslid Jos Ramaker ontplooide hierbij zijn talenten en wist SV Dalfsen op een ruime voorsprong de pauze in te loodsen. De tweede ronde kende een aantal foto’s van Dalfser bekende locaties en het spel ‘Verboden woord’. Hierbij was het de bedoeling om met handige formuleringen en non verbale communicatie een woord uit te drukken, wat door de andere teamleden geraden moest worden.

houvan1.jpg

In deze ronde behield SV Dalfsen haar voorsprong en liep zelfs iets uit. De derde ronde werd gevormd door een aantal muziekfragmenten, een onderdeel waar ASC’62 duidelijk beter in was. De voorsprong van SV Dalfsen slonk zienderogen en ASC’62 wist zelfs op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk werd de strijd gestaakt met een 48-48 gelijkspel waarna de avond op feestelijke wijze werd afgesloten.

De beide voorzitters maakten van de gelegenheid gebruik om de organisatie te bedanken en gaven aan dat het initiatief zeker voor herhaling vatbaar was.

Artikel delen: