Gratis snoeihout inleveren op verschillende locaties

DALFSEN – Om zoveel mogelijk snoeihout gescheiden in te zamelen kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen een aantal dagen in het voor- en najaar snoeihout gratis inleveren op verschillende locaties. De gemeente en ROVA willen hiermee bereiken dat meer snoeihout gerecycled wordt.

In totaal kan 12 keer per jaar op vrijdag en zaterdag snoeihout gratis worden ingeleverd bij Groenrecycling Rouveen bv (Uithofsweg 2 in Rouveen) , de firma Van Lenthe Dalfsen, bie Herman dus (Koelmansstraat 73 in Hoonhorst) en bij het afvalbrengstation van ROVA in Zwolle (Rijnlandstraat 2). Snoeihout als biobrandstof

In de gemeente Dalfsen komt nog veel snoeihout in de afvalcontainers terecht. Ook wordt er nog veel na het snoeien in de open lucht verbrand. Dat is jammer, want snoeihout kan goed gerecycled worden. Als het schoon is, kan het namelijk vrij eenvoudig worden bewerkt tot biobrandstof voor duurzame houtkachels. Hiervoor word het snoeihout geshredderd en gedroogd. Door het snoeihout in te zetten als biobrandstof wordt CO2 uitstoot vermeden en wordt bespaard op fossiele brandstoffen.

Data en openingstijden in 2011

Data:

Voorjaar Najaar

Vrijdag 25 februari Vrijdag 30 september

Zaterdag 26 februari Zaterdag 1 oktober Vrijdag 25 maart Vrijdag 28 oktober

Zaterdag 26 maart Zaterdag 30 oktober Vrijdag 22 april Vrijdag 25 november

Zaterdag 23 april Zaterdag 26 november Openingstijden op genoemde locaties

Dag Tijdstip Tijdstip ROVA

Vrijdags 13.00 tot 17.00 uur (afvalbrengstation ROVA Zwolle van 07.45 tot 17.00 uur)

Zaterdags 09.00 tot 12.00 uur (afvalbrengstation ROVA Zwolle van 07.45 tot 17.00 uur)

Schoon aanleveren zorgt voor goede biobrandstof

Om goede biobrandstof te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen takken, snoeihout en stamhout zonder wortels worden ingeleverd. Als er zand, grond, puin, gras, plantenresten, stobben of ander (tuin)afval tussen het snoeihout zit, is het onbruikbaar voor de productie van biobrandstof. Deze ladingen kunnen dan helaas niet gratis worden geaccepteerd.

Logo Afval scheiden is goud

Afval scheiden is goud!

Onder het motto `Afval scheiden is goud!’ zetten de gemeente Dalfsen en ROVA zich de komende jaren verder in voor het verbeteren van de gescheiden afvalinzameling. Het doel is alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen. Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar is een nuttige grondstof voor nieuwe producten. Het gescheiden inleveren van snoeihout is hiervan een goed voorbeeld.

Meer informatie?

Met vragen of voor meer informatie over de afvalinzameling en recycling kunnen inwoners terecht bij de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 00 of via klantenservice@rova.nl Meer informatie staat ook op www.rova.nl

Artikel delen: