PvdD komt naar Dalfsen

150211.jpg

Zaterdag 19 februari gaat de werkgroep Overijssel met de Caravan van de Partij voor de Dieren op pad door onze provincie.

De tocht zal starten in Dalfsen waar de aandacht wordt gevestigd op de nieuwbouw van twee stallen voor elk 10.000 varkens aan de Haarweg bij Lemelerveld. Tegen deze nieuwbouw, die al begonnen is, loopt nog een bezwaarprocedure.

Hierna zal een bezoek worden gebracht aan Broekland, in de gemeente Raalte, waar aan de Reuveldsweg 4 een boer zijn veestapel wil uitbreiden naar 500 koeien. (Ter vergelijking: een gemiddelde koeienboer in Nederland heeft 55 koeien).

Vervolgens gaat de tocht weer langs toekomstige megastallen voor varkens. Eerst zal in Marle (gemeente Hellendoorn) een nieuwbouwproject voor een stal voor 19.000 varkens worden aangedaan en vervolgens zal de tocht eindigen in Markelo (gemeente Hof van Twente), waar tussen de Oomsdijk en de Scholendijk een stal voor 10.000 varkens wordt gebouwd. Deze nieuwbouw vindt plaats pal naast het natuurgebied De Borkeld.

In alle plaatsen zal, na het bezoeken van de plaatselijke stalbouw, ook kort worden stilgestaan in de dorpskernen, om de bevolking en andere geïnteresseerden te informeren over de dieronvriendelijke realisaties in hun omgeving en om onze bezorgdheid daarover te uiten. In Marle zal in samenwerking met de plaatselijke actiegroep Anti-industriële Varkenshouderij Marle (http://www.varkensflats.nl/) een protest tegen de komst van de megastallen worden gehouden. Hierna zal de voorzitter van deze actiegroep, Marco van Wijk, worden geïnterviewd.

Artikel delen: