Regio Politie Persberichten van woensdag 16 februari 2011

Man uit Litouwen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op dinsdagmiddag 15 februari werd bij een winkel aan de Nieuwstraat een 19-jarige man uit Litouwen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had kledingstukken uit de winkel aangetrokken en een paar andere kledingstukken in tassen gedaan zonder deze bij de kassa te betalen. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

Inbraak bij bedrijf

Kampen – Bij een bedrijf aan de Dieselstraat werd dinsdagavond 15 februari omstreeks 20.00 uur ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. In de kantoorruimte bleken diverse kasten doorzocht, maar er wordt vooralsnog niets vermist. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2011013508)

 Inbraak gebouw

Zwolle – Op maandagavond 14 februari werd er ingebroken bij een gebouw aan het Korianderplein. Er werd elektronische apparatuur en een portemonnee met inhoud weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2011013279)

 Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

Hardenberg – Twee meisjes van 14 en 16 jaar uit de gemeente Hardenberg zijn dinsdagmiddag 15 februari aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan de Voorstraat. De twee wilden de winkel verlaten terwijl één van hen spullen in haar tas had die niet waren afgerekend. Bij het verlaten van de winkel gingen de detectiepoortjes af. Er is een onderzoek ingesteld.

(2011013430)

 Snelheidscontrole

Deventer – Bij een snelheidscontrole op de Ceintuurbaan zijn dinsdag 15 februari acht bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u (na correctie). Eén automobilist die te hard reed, negeerde het stopteken. De bestuurder, afkomstig uit Deventer, is inmiddels ontboden op het politiebureau. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. Meer weten over snelheid in het verkeer? Klik hier(2011013571)

 

Winkeldiefstal

Deventer – Bij een supermarkt op het Boreelplein werd dinsdag 15 februari een 53-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Hij passeerde de kassa zonder te betalen voor enkele producten die hij in zijn jas had gestopt. De man werd overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een winkelontzegging voor de duur van een jaar

(2011013354)

 Heling fiets

Deventer – Op de Brink werd dinsdag 15 februari een 35-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor heling. Zij was in bezit van een fiets die bij controle van diefstal afkomstig bleek te zijn. De fiets stond sinds mei 2008 als gestolen geregistreerd. De vrouw verklaarde de fiets van een familielid te hebben gekregen. Hiernaar wordt nader onderzoek verricht. Er is proces-verbaal opgemaakt. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Meer weten over fietsendiefstal? Klik hier.(2011013426)

 

Aangifte mishandeling

Deventer – Een 44-jarige man uit Deventer is dinsdagavond 15 februari na een mishandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De man kreeg bij binnenkomst in zijn woning aan de Holterweg om onbekende reden vuistslagen in zijn gezicht van een medebewoner. De dader ging er vervolgens vandoor. Een andere bewoner belde de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(2011013523)

 Bestuurder rijdt door na aanrijding met fietster

Deventer – Op de kruising Beukweg / Roessinkweg werd dinsdagavond 15 februari even na 20.00 uur een 57-jarige fietster uit Deventer aangereden door een auto. Ze fietste vanaf de P. Reicholdstraat in de richting van de Beukweg.. De vrouw kwam bij de aanrijding ten val en haar fiets liep schade op. De bestuurder reed na de aanrijding door. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen of anderen die informatie hebben over deze aanrijding zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

(2011013525)

 Aangehouden voor huiselijk geweld

Raalte – In een woning in Raalte is dinsdagavond 15 februari een 40-jarige man uit Ommen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wilde de woning van zijn ex-partner niet verlaten, waarbij er een handgemeen was ontstaan. De politie werd ingeschakeld, waarna de man is aangehouden. Beide betrokkenen wordt een hulpverleningstraject aangeboden.

(2011013526)

Artikel delen: