Spel- en spektakeldag in De Trefkoele Dalfsen

DALFSEN – Ontmoetingscentrum De Trefkoele in Dalfsen is in de voorjaarsvakantie even het domein van de basisschooljeugd.Spellencircuit voor basisschooljeugd is beleefdag voor het gehele gezin. Op woensdag 23 februari 2011 kunnen ze zich de gehele dag uitleven tijdens de tweede spel- en spektakeldag, die hier wordt georganiseerd.

Overigens is het ook mogelijk om een deel van de dag (van 10.00 tot 12.00 of van 13.00 tot 15.00 uur) te komen.

De spel- en spektakeldag is dus bedoeld voor de basisschooljeugd. De kinderen worden in principe verdeeld over twee leeftijdscategorieën: groep 3 tot en met 4 en groep 5 tot en met 6. De organisatie is in handen van Ontmoetingscentrum De Trefkoele in samenwerking met ASC Gymnastiek en een groep studenten van het projectteam Landstede Sports Eve. ‘Een aantal kinderen is natuurlijk met de ouders op vakantie, maar er is een grote groep, die thuis blijft en die willen we een mooie dag aanbieden. Het past ook prima in het streven van de overheid om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Het is bewegen op een leuke manier’, aldus bedrijfsleider Wim Heerink, die ouders en grootouders van harte uitnodigt om een kijkje te komen nemen. In de sporthal zelf is daarvoor een speciaal terras ingericht.

De spel- en spektakeldag is in wezen een soort spellencircuit met activiteiten als een hoepelmikken, skippybalrace, doel schieten, tikkertje en touwtrekken. Maar, er zijn ook opblaasbare attracties, zoals een jungle run, kinderparadijs en klim vuurtoren. Uiteraard zal ook het springkussen niet ontbreken. ‘We zullen teven een hoek inrichten voor de allerkleinsten, die nog te jong zijn om aan het spellencircuit mee te doen. We willen er een beleefdag voor het hele gezin van maken. Er is dus ook alle gelegenheid om een broodje of een warme hap te eten.’

De kinderen krijgen voor aanvang van het spellencircuit een deelnemerskaart uitgereikt. Hierop worden de behaalde punten per activiteit genoteerd. Wie aan het eind van het circuit de hoogste score heeft, kan een mooie prijs tegemoet zien. De entree voor de gehele dag bedraagt 5,50 euro (inclusief twee flesjes drinken) en voor een dagdeel betaalt men 3,50 (inclusief één flesje drinken).  De trefkoele is goed bezig!

Artikel delen: