Regio Politie Persberichten van 17 februari 2011

Aanrijding met letsel

Dalfsen – Een 62-jarige vrouw uit Dalfsen is woensdagmiddag 16 februari gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Molendijk.(zoals we u gisteravond al melde)  De vrouw wilde met haar fiets de straat oversteken en werd daarbij vermoedelijk over het hoofd gezien door een 59-jarige man uit Nieuwleusen die vanuit het Franse pad de Molendijk opreed. De vrouw raakte gewond aan haar been en hoofd. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee aangehouden mannen niet betrokken bij poging inbraak in auto

Kampen – De twee mannen die in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari werden aangehouden op verdenking van een poging inbraak in een auto, bleken hier bij nader onderzoek niet mee te maken te hebben. Van de veronderstelde poging inbraak bleek geen sprake te zijn. Aan de auto bleek schade te zitten waarop er aangifte werd gedaan van de poging inbraak in de auto. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de schade aan de auto niet van de bewuste nacht was maar dat dit een oude schade betrof. Deze schade was dus niet veroorzaakt door de twee Kampenaren.

 Voorgaand bericht:

Twee mannen aangehouden na poging inbraak in auto

Kampen – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een auto aan de Gildestraat. Een getuige had twee jongens bij een geparkeerde auto zien staan. Toen beide jongens de getuige zagen, gingen zij er vandoor in een auto met gedoofde lichten. Een 20-jarige en een 19-jarige Kampenaar werden aangehouden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.(2011012480)

 Bekeuring voor onveilig weggedrag

Kampen – Een 33-jarige Zwolse kreeg woensdagochtend 16 februari een bekeuring voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Politiemedewerkers zagen dat de vrouw, achter het stuur van haar auto, bezig was met het opmaken van haar ogen. Daarbij slingerde ze over de weg, het Stationsplein, en passeerde meerdere malen een doorgetrokken streep. Meer weten over onveilig weggedrag bijvoorbeeld bellen achter het stuur?(2011013648)

 Verdacht van heling

Kampen – Bij een controle op de Meeuwenweg op woensdagmiddag 16 februari werd een 29-jarige man uit Dronten aangehouden op verdenking van heling. Hij had een fiets in zijn bezit die als gestolen geregistreerd stond. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht voor 50 euro op een station in Eindhoven. De verdachte werd met een dagvaarding heengezonden. Meer informatie over heling?(2011013685)

 Winkeldievegge aangehouden

Kampen – Een 52-jarige vrouw uit IJsselmuiden werd woensdagmiddag 16 februari aangehouden door twee Stadswachten voor winkeldiefstal. De Stadswachten werden gealarmeerd door personeel van een winkel aan de Oudestraat dat de vrouw zojuist vitaminepillen had gestolen. Bij een winkel verderop kon zij in haar kraag worden gevat. De vrouw werd overgedragen aan de politie en na haar verhoor heengezonden met een proces-verbaal. (2011013781)

 Vermoedelijke brandstichting

Kampen – Woensdagavond 16 februari kwam er een melding binnen dat er rook zou komen uit een leegstaand pand aan de Hanzelaan. Ter plaatse bleek er vermoedelijk sprake van brandstichting. De brandweer bluste de brand. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011013850)

 Inbraak in bedrijf

Blokzijl – Donderdagochtend vroeg, rond 03.45 uur is er bij een bedrijf aan de Brouwerstraat ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit in te gooien. Vermoedelijk zijn er enkele computers uit het pand weggenomen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze inbraak en vraagt hen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar politieteam Steenwijkerland. (2011013878)

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

Zwolle – Op woensdagochtend 16 februari vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser op het fietspad aan de Hasselterweg. Een 15-jarige jongen uit Zwolle reed op zijn fiets op het fietspad en reed in de richting van de Blaloweg. Hij wilde naar een groep fietsers aan de linkerkan van het fietspad die daar stonden te wachten. Bij het voorsorteren naar links zag hij een achterop komende bromfiets bestuurd door een 17-jarige man uit de gemeente Kampen over het hoofd. Op de bromfiets zat ook een 15-jarig meisje uit de gemeente Kampen. Zowel de fietser en de bromfietser vielen en de fietser klaagde over duizeligheid en dat hij wazig zag. Hij werd door het ter plaatse gekomen medewerkers van de ambulance onderzocht. (2011013621)

 Inbraak uit auto

Zwolle – In de periode tussen woensdag 16 februari en 17 februari werd er ingebroken in een auto aan de Beukenallee. Er werd een ruit geforceerd en er werd elektronische apparatuur uit de auto weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meer weten over auto-inbraak?(2011013875)

 Aanhouding voor mishandeling

Hardenberg – De politie heeft woensdagmiddag 16 februari een 15-jarige jongen aangehouden voor de mishandeling van een 19-jarige vrouw. De vrouw werkt op een school in Hardenberg en sprak de jongen aan omdat hij te laat in de klas verscheen. Daarop sloeg hij haar en pakte hij haar vast bij haar nek. Er is een onderzoek ingesteld. (2011013705)

 Rijbewijs ingevorderd na ongeval

Deventer – Een 41-jarige automobilist uit Arnhem werd op woensdagmiddag 16 februari aangehouden op de Brinkgreverweg. De man was op de Henri Dunantlaan tegen een andere auto gebotst en was hierna via de verkeerde zijde van de weg, langs de verkeerslichten, de Brinkgreverweg opgereden. Hierna kwam hij op de stoep tot stilstand. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse op het bureau 1165 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur opgelegd.

Meer informatie over alcohol in het verkeer.

(2011013774)

Verkeerscontrole op meerdere plaatsen

Deventer – Op woensdagmiddag 16 februari werd er op meerdere plaatsen op het Hanze-tracé Noord en Zuid in Deventer een algehele verkeerscontrole gehouden. De controles werden uitgevoerd op ongevalsgerelateerde wegen. Door zichtbare aanwezigheid en controles van de politie wordt op deze wegen getracht de ongevallen met dodelijke afloop en letselongevallen te verminderen. Daarnaast werd er op de Singel een bromfietscontrole gehouden. Voor de volgende overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven:

 • 3x rood licht
 • 38x geen gordel
 • 18x niet handsfree bellen
 • 9x overschrijding constructiesnelheid bromfiets
  • Bijzonderheden. Bij een snorfiets werd een overschrijding van 63 km/u gemeten. Daarnaast is een bromfiets met 74 km/u gemeten. De bestuurder hiervan wordt doorverwezen via justitie naar het 49cc leerstraf-project. Dit houdt in dat de bestuurder een vervangende straf voor de boete krijgt. Ook werd van een snorfiets de CDI-box (electronische ontsteking) bij een snorfiets in beslag genomen. Bij deze bromfiets werd een snelheid van 56 km/u gemeten.
 • 2x niet tonen rijbewijs
 • 1x bromfietskenteken niet leesbaar
 • 2x geen verzekering (bromfiets)
 • 4x bromfiets rijden op verplicht fietspad

Ook op de Diepenveenseweg en Zutphenseweg werden woensdagavond controles uitgevoerd. Hier werden de volgende overtredingen geconsteerd:

 • 1 x verlopen rijbewijs
 • 8 x niet kunnen tonen rijbewijs
 • 6 x defecte voorverlichting auto
 • 22 x defecte fietsverlichting
 • 1 x defecte bromfietsverlichting
 • 5 x niet tonen kentekenbewijs
 • 1 x ongeoorloofd voeren mistverlichting
 • 1 x verlopen apk

Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt. (2011013791/2011013834)

Artikel delen: