Vogel(tjes) markt Zwolle

ZWOLLE – De vogelliefhebber kan op de Zwolse Vogelmarkt weer het hart ophalen. Zij kunnen uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop worden aangeboden. En natuurlijk kun je even uitblazen op het horecaterras.

Postuurkanaries

Naast de enorme collectie vogels zijn er ook diverse stands waar men uitgebreide informatie kan verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbreken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten.

Aanbod

Het aanbod op de Vogelmarkt is uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten zijn te koop met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels, uilen en niet zelfstandige vogels zoals baby papagaaien en andere vogels. Zij vallen onder de wettelijke bescherming.

Strenge controle

De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt. Via deze weg wil de marktcommissie haar naam hoog houden en mogelijk twijfelachtige handel weren.

Datum: 19 Februari 2011

Tijdstip: 8.30 – 15.00 uur

Entree: € 6,50 / tot 5 jaar gratis

Adres: Rieteweg 4

Plaats: Zwolle

Locatie: IJsselhallen

Telefoon: 038-4211843

Website: www.volierevriend.nl

Artikel delen: