Regio Politie Persberichten van zaterdag 19 februari 2011

Controle op sluipverkeer

Arrien – Vrijdag 18 februari werd op de Coevorderweg gecontroleerd op sluipverkeer. Deze weg is tijdelijk afgesloten. Vijftien bestuurders werden bekeurd.

 

Diefstal met geweld

Politie zoekt getuigen

Kampen – De politie zoekt getuigen van een diefstal met geweld. Het misdrijf vond plaats op 16 februari rond 21.15 uur in een woning aan de Boven Nieuwstraat. Twee mannen drongen de woning van de 26-jarige bewoner binnen. Door één van hen werd hij mishandeld. De bewoner wist te ontkomen en vluchtte de straat op in de richting van de Geerstraat. Hij werd daarbij gevolgd door de verdachte(n). De bewoner mist een geldbedrag. De politie heeft in deze zaak inmiddels een 32-jarige man uit Kampen aangehouden. In het belang van het onderzoek zoekt de politie contact met mensen die getuige zijn geweest of op een andere manier informatie hebben over deze gebeurtenis. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie (team Kampen) via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

(2011013829)

 Snorfietser onder invloed

Kampen – Van een 32-jarige beginnend bestuurder uit Kampen is het rijbewijs ingevorderd. Hij reed onder invloed van alcohol op zijn snorfiets. De man werd vrijdagavond 18 februari na controle aangehouden op de Noordweg. Bij de ademanalyse, waar hij aanvankelijk niet aan mee wilde werken, blies hij 420 ug/l. De man kreeg tevens een rijverbod van zes uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en belediging, omdat hij politiemedewerkers uitschold. (2011014440, 2011014444)

 

Minderjarige jongens doorverwezen naar Halt

Staphorst – Drie jongens uit Staphorst in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar worden in verband met baldadigheid doorverwezen naar het Halt-bureau. De drie bevonden zich op een schoolplein aan de Staphorster Kerkweg en waren in het bezit van een mes. Het vermoeden bestond dat zij van plan waren een speeltoestel (touwbrug) te vernielen. De melder droeg de jongens over aan de politie. Het mes werd in beslag genomen.

(2011014388)

 Meer informatie over minderjarigen en politie/justitie vindt u hier.

 Zakkenrollerij

Hasselt – Een 51-jarige inwoonster van Hasselt heeft vrijdag 18 februari aangifte gedaan van zakkenrollerij. Zij wilde afrekenen bij de kassa in de supermarkt en ontdekte toen dat haar portemonnee was verdwenen. Hoewel ze haar pas vrij snel liet blokkeren, heeft de dader toch nog bij enkele banken in de omgeving geld weten te pinnen van haar rekening. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(2011014402)

 Voor preventietips tegen zakkenrollerij klik hier.

 Beschonken man ter ontnuchtering ingesloten

Steenwijk – De politie heeft na een melding op zaterdag 19 februari rond 01.30 uur een 26-jarige Oekraïense man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. Hij werd aangetroffen in een portiek van een verzorgingshuis aan de Oostercluft. De man zou eerder die nacht even bij een bewoner van die straat voor de deur hebben gelegen. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij uit was geweest en zijn vrienden was kwijtgeraakt. Hij verkeerde erg onder invloed van alcohol. Besloten werd hem ter ontnuchtering over te brengen naar het politiebureau. De man is bekeurd voor openbare dronkenschap.

(2011014466)

 Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – De politie heeft vrijdag 18 februari op de Voorstraat een 19-jarige uit Almere aangehouden voor mishandeling. Hij zou in een horecabedrijf zonder aanleiding een 18-jarige man uit Kampen hebben geslagen. De verdachte werd voor nader verhoor ingesloten.

(2011014397)

 

Invordering rijbewijs

Raalte – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Rotterdam. De man werd zaterdag 19 februari rond 03.00 uur gecontroleerd op de Harmelinkstraat. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 390 ug/l. Aangezien het een beginnend bestuurder betrof, werd het rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011014163)

 Man aangehouden voor openstaande boetes

Nieuw Heeten – Vrijdagavond 18 februari heeft de politie een 22-jarige man van Russische afkomst aangehouden op een recreatiepark aan de Holterweg. De man stond gesignaleerd vanwege een groot aantal openstaande boetes. Hij is ingesloten op het politiebureau en zit nog vast, omdat hij de boetes niet kan betalen. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

(2011014455, 2011014430)

 Verwarde bestuurder zorgt voor veel schade

Deventer – Een 22-jarige automobilist uit Duitsland heeft vrijdagavond 18 februari in de Burg. van Marlestraat vier geparkeerd staande auto’s beschadigd en is vervolgens tegen de moskee aan de Smyrnadwarsstraat aangereden. De man verkeerde in verwarde toestand en reed met hoge snelheid door de Burg. van Marlestraat. Hij keerde in dezelfde straat en reed vervolgens met hoge snelheid terug, waarbij hij een lantaarnpaal omver reed, door het hek van de moskee vloog om vervolgens  tegen het gebouw tot stilstand te komen. De man kwam met de schrik vrij. Hij werd na controle door ambulancepersoneel en een bezoek aan het ziekenhuis nader gehoord op het politiebureau.Twee auto’s aan de Burg. van Marlestraat raakten zodanig beschadigd, dat ze moesten worden afgesleept. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft onderzoek verricht. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

(2011014454)

Aangehouden voor belediging

Deventer – Aan de Smyrnastraat werd in de nacht van 18 op 19 februari een 44-jarige Deventenaar aangehouden voor belediging. Hij schold een politieman uit die assistentie verleende bij een ongeval aan de Smyrnadwarsstraat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

(2011014452)

 Aangehouden voor belediging

Deventer – In de vroege morgen van zaterdag 19 februari werden twee mannen uit Neede (22 en 23 jaar) aangehouden voor belediging. Ze verkeerden onder invloed van alcohol en waren opdringerig richting politiemedewerkers. Hen werd verzocht te vertrekken, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Toen ze zich ook gingen bemoeien met een bekeuringsituatie en begonnen te schelden was de maat vol. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Later die nacht werd tevens een 20-jarige man uit Epse aangehouden voor belediging. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011014460, 2011014461)

Artikel delen: