Regio Politie Persberichten van zondag 20 februari 2011

Rijbewijs ingevorderd

Zwolle – Op de Hollewandsweg werd zaterdagavond 19 februari een 48-jarigeautomobilist uit Zwolle aangehouden. Hij bleek bij controle teveel te hebben gedronken. De man viel op omdat hij slingerend reed. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 655 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles op de Heerenweg en Groot Oever

Vanaf 7 maart 2011 zal er door de politie intensief worden gecontroleerd op deHeerenweg en Groot Oever. Dit is de uitkomst van het overleg tussen het Openbaar Ministerie te Zwolle en de gemeenten Staphorst en Hardenberg.

 Voor beide wegen geldt een snelheidslimiet van 60 km/uur. Het zijn zogenaamde erftoegangswegen wat betekent dat de wegen een verblijfsfunctie hebben waar automobilisten “te gast” zijn.Er wordt gecontroleerd op de overschrijding van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/uur. Via een enquête hebben bewoners en belanghebbenden hun klachten geuit over het te hard rijden van auto’s op deze wegen.

 In de eerste week komen te-hard-rijders nog weg met een waarschuwing en worden zij van de nodige informatie voorzien. Daarna is met ingang van maandag 14 maart 2011 menens! Tijdens de eerste zes weken is er sprake van dagelijks snelheidstoezicht en wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk overtreders staande te houden, te bekeuren en te confronteren met hun rijgedrag. Na zes weken presenteert de politie de handhavingsinzet en de resultaten. Hiertoe wordt een tussensnelheidsmeting uitgevoerd. Mede op basis hiervan bepaalt de politie in overleg met gemeente en het Openbaar Ministerie de intensiteit van het toezicht gedurende de verdere looptijd.

 De snelheidscontroles zijn onderdeel van een project ‘subjectieve verkeersonveiligheid’ van de politie IJsselland. Met deze controles wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Dit project is een aanvulling op de reguliere controles van de lokale politieteams. Er is sprake van een planmatige werkwijze. De klachten worden vertaald in objectieve criteria, zodat verkeerscontroles op een verantwoorde manier worden ingezet. Op locaties waar gegronde klachten zijn, vinden extra controles plaats. Door middel van tussentijdse evaluaties worden zowel de onveiligheidsgevoelens als het overtredingsgedrag gemeten.

 Horecabezoeker aangehouden

Steenwijk – Aan de Gasthuisstraat werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een 39-jarige man uit Steenwijk aangehouden. Hij gedroeg zich lastig in een horecagelegenheid en deelde een klap uit aan een agent. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De agent heeft aangifte gedaan. (2011014660)

 Aangehouden voor verstoren openbare orde

Steenwijk – Een 34-jarige beschonken Steenwijker werd in de vroege ochtend van zondag 20 februari na een melding aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij stond te schreeuwen op de Woldpromenade. De man werd enkele uren ter ontnuchtering ingesloten op het bureau en later met een bekeuring heengezonden. (2011014662)

 Relationeel geweld

Kampen – Een 22-jarige man uit Kampen is zaterdagmiddag 19 februari aangehouden voor mishandeling van zijn 22-jarige partner. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De man heeft tevens een huisverbod opgelegd gekregen van tien dagen. (2011014530)

 Meer informatie over het tijdelijk huisverbod vindt u hier.

 Snelheidscontrole op Koekoeksweg

IJsselmuiden – Het team Verkeer van Politie IJsselland hield zaterdag 19 februari een snelheidscontrole op de Koekoeksweg naar aanleiding van klachten van aanwonenden over te hoge snelheden. Er werd gecontroleerd tussen 10.30 en 12.00 uur en tussen 12.30 en 14.00 uur. In totaal werd er negen keer bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u (na correctie). (2011014578)

 Jongens aangehouden voor vernieling

Kampen – De politie heeft zaterdagavond 19 februari vier 16-jarige jongens uit Kampen en IJsselmuiden aangehouden. Zij worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd bij een school aan de Akelei. Er werd onder andere een ruit vernield en op het plein lagen kapotte flesjes. De minderjarige verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau en hun ouders werden op de hoogte gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn doorgestuurd naar het Halt-bureau voor een alternatieve straf.(2011014643)

 

Twee mannen aangehouden voor niet voldoen aan bevel/vordering

Kampen – Aan de Boven Nieuwstraat werden zondagochtend 20 februari na een melding van overlast twee mannen (18 en 20 jaar) uit Kampen en Grafhorst aangehouden. Zij wilden niet voldoen aan een bevel/vordering van de politie om te vertrekken. Zij werden tevens bekeurd voor openbare dronkenschap. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. (2011014666)

 Aanrijding op IJsselallee

Zwolle – Zaterdag 19 februari even voor 11.00 uur vond er een aanrijding plaats op de IJsselallee ter hoogte van de Veerallee. Hierbij waren een taxibusje en een personenauto betrokken. De bestuurster van de personenauto, een 50-jarige inwoonster van Hattem, kwam uit de richting van Hattem en wilde linksaf de Nieuwe Veerallee op. Op de kruising kwam ze in botsing met de taxibus, bestuurd door een 63-jarige man uit Deventer. Deze reed in de richting van de A28. De bestuurster uit Hattem werd door de brandweer uit voorzorg uit haar auto geknipt. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder uit Deventer werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Beide bestuurders verklaarden pas te zijn gaan rijden nadat het verkeerslicht op groen stond. De Verkeers Ongevallen Analyse van Politie IJsselland heeft nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. (2011014536)

 

Voor informatie over alcohol in het verkeer klik hier.

 Twee mannen aangehouden voor zware mishandeling

Zwolle – De politie is zaterdagavond 19 februari met meerdere eenheden uitgerukt naar de Bachlaan in Zwolle vanwege een zware mishandeling in de relationele sfeer. Het slachtoffer, een 27-jarige vrouw, wist het huis uit te vluchten. De verdachte, haar 30-jarige partner, was nog in de woning aanwezig met twee jonge kinderen. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en vervoer naar het bureau. In de woning bleek tevens een tweede man aanwezig te zijn. Het betrof een 44-jarige Zwollenaar. Hij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit misdrijf. De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is niet langer verdachte in deze zaak. Het slachtoffer en haar twee kinderen werden voor behandeling en controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij krijgen begeleiding van de hulpverleningsinstanties. (2011014645)

 Gevaarlijk rijgedrag: bestuurder vermoedelijk onder invloed van drugs

Balkbrug – Op de N48 bij Balkbrug is in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een 25-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. De man reed richting Hoogeveen. Hij negeerde aanvankelijk het stopteken van de politie en slingerde over de weg waarbij hij ook op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terechtkwam. Enkele automobilisten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Uiteindelijk reageerde de man op de optische signalen van de dienstauto en kon hij staande worden gehouden. De blaastest wees uit dat hij geen alcohol had gedronken, maar er werden wel flesjes met vermoedelijk GHB aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Hardenberg. (2011014649)

 Fietster beroofd van tas

Deventer – Een 49-jarige inwoonster van Deventer werd zondagmorgen 20 februari rond 01.30 uur beroofd van haar tas. Ze fietste op de Hoge Hondstraat, toen ze plotseling een persoon met bivakmuts en lange, zwarte jas op haar af zag komen rennen. Deze persoon greep haar schoudertas en ging ermee vandoor. De vrouw kwam ten val bij deze gebeurtenis. De dader stapte vervolgens bij een tweede persoon in een grijze personenauto (klein model). De auto reed weg in de richting van de Ceintuurbaan. Wie getuige is geweest van deze tasjesroof of op een andere manier informatie heeft over deze zaak wordt verzocht te bellen met de politie in Deventer via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011014659)

 Onder invloed op de snorfiets

Deventer – Op de Roggestraat werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een 46-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Ze reed op een snorfiets en viel op door haar rijgedrag. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 730 ug/l. De vrouw, een beginnend bestuurder, kreeg een rijverbod van tien uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011014652)

 Man aangehouden op grond Wet wapens en munitie

Deventer – De politie heeft zaterdag 19 februari een 51-jarige man uit Deventer aangehouden op grond van de Wet wapens en munitie. Hij stond voor een woning en droeg zichtbaar een mes in zijn broekzak. De man werd aangesproken door de agenten met als resultaat dat hij het mes op de grond gooide en vervolgens aangehouden kon worden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man was even daarvoor in de woning geweest waar hij woorden had met zijn ex-partner. Hij verklaarde het mes te hebben meegenomen uit de woning, omdat deze van hem zou zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011014606)

 Belediging

Deventer – Aan de Brink werd zondagmorgen 20 februari een 20-jarige man uit Epse aangehouden voor belediging. Hij vond het nodig politiemedewerkers uit te schelden, nadat hij was gevorderd om te vertrekken. (2011014475)

 Meer weten over de gevolgen van belediging van politieambtenaren? Klik hier.

 Recalcitrante man aangehouden

Deventer – Aan de Daniel Heinsiusstraat werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een 26-jarige man aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel/vordering van de politie, wederspannigheid en vernieling. De politie bezocht het adres na meldingen van geluidsoverlast. De betrokkene werd recalcitrant en wilde verhaal halen bij de buren. Hij werd uit de woning verwijderd door de politie, maar de man probeerde opnieuw naar binnen te dringen. Na enkele vorderingen werd besloten de diensthond in te zetten. Ook dit hielp aanvankelijk niet, maar uiteindelijk wisten de agenten de man toch te overmeesteren. Bij het incident werd een ruit van een deur vernield. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011014661)

 Autodief aangehouden

Deventer – De politie heeft zaterdag 19 februari een 25-jarige man uit Emmen aangehouden voor diefstal van een auto in Deventer. De auto werd donderdag 17 februari gestolen in de Van Mouwijckstraat. De man werd aangehouden bij een controle, waarbij geconstateerd werd dat hij onder invloed reed. Bij nadere controle bleek de auto afkomstig van diefstal. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd. (2011014022)

 

Artikel delen: