Regio politie Persberichten van dinsdag 22 februari 2011

Onder invloed op snorfiets

Ommen – In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 februari werd een 42-jarige man uit Ommen op de Haven Noord op een snorfiets staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 450 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor stalking

Kampen – Een 52-jarige vrouw uit Kampen werd maandagochtend 21 februari aangehouden en ingesloten voor stalking. Ze viel een 22-jarige vrouw uit Kampen al vele maanden in persoon en via internet lastig. Tijdens verhoor bekende ze gedeeltelijk het haar ten laste gelegde feit. Het slachtoffer heeft eind vorig jaar aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (2010120468)

 Winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Nieuwstraat werd maandag 21 februari een 19-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Ze probeerde een shirt mee te nemen zonder daarvoor te betalen. De vrouw is nader gehoord op het politiebureau en met een proces-verbaal heengezonden. (2011015114)

 Zakkenrollerij

Zwolle –Maandag 21 februari werd aangifte gedaan van zakkenrollerij. De 44-jarige inwoonster van Woubrugge werd bestolen van haar portemonnee. Waarschijnlijk is dat gebeurd in de Diezerstraat tussen 15.15 en 15.30 uur. (2011015133)

 Voor preventietips tegen zakkenrollerij klik hier.

 Man overtreedt winkelverbod

Zwolle – Bij een supermarkt aan het Klein Grachtje werd maandag 21 februari een 49-jarige man uit Zwolle aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man overtrad het winkelverbod dat hij had voor deze winkel. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011015158)

 Vier mannen aangehouden voor poging inbraak/vernieling en openlijke geweldpleging

Zwolle – De politie heeft dinsdagochtend 22 februari na een melding drie mannen (19, 29 en 34 jaar) uit Zwolle en een 25-jarige man uit Franeker aangehouden voor poging inbraak/vernieling en openlijke geweldpleging. Hiervan is aangifte gedaan door een 31-jarige inwoner van Zwolle. Hij ontdekte dat er ingebroken werd in zijn auto die geparkeerd stond aan de Pieter Steijnstraat. Hij bedacht zich geen moment en gooide een rotan stoel vanaf het balkon richting de drie inbrekers. Deze gingen ervandoor en de aangever ging er achteraan. Op de Hogenkampsweg kwam het tot een handgemeen, waarbij de 31-jarige man mishandeld werd. Hij wist weg te komen en deed aangifte. Later die nacht stonden de mannen, inclusief een vierde man en twee vrouwen, echter weer voor de deur. Zij werden aangehouden door de politie die inmiddels was gewaarschuwd. De twee vrouwen in het gezelschap werden heengezonden na fouillering. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau. Een auto van één van hen werd in beslag genomen voor nader onderzoek. (2011015190)

Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Maandagmiddag 21 februari 2011 is een 15-jarig meisje uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een grootwinkelbedrijf aan de Korte Bisschopstraat nam zij kleding weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Na verhoor werd zij in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011015103)

Deventer – In een supermarkt aan het Andriessenplein werd maandagmiddag 21 februari een 45-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. Zij passeerde de kassa zonder een hoeveelheid levensmiddelen en een pan af te rekenen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.(2011015051)

 

Artikel delen: