De groente kraam was toch wel open

janant1.jpg

De kraam gesloten?

DALFSEN – Ik vanmiddag tot 2 keer toe naar de groentekraam van Jan Antonissen bij de katholieke kerk in Dalfsen. Ik denk: hoe kan dat toch, normaal heeft hij de kraam altijd open, ik begrijp niet dat hij dicht zit. Ik dacht het zal wel, misschien ben ik te vroeg. Dan maar weer verder mijn ronde doen.

janant2.jpg

Oe zuster zal mie wel niet weer ken, want ik bin noe stukken groter en noe ok zindelijk!

Daar had ik ook al pech. Want waar ik wilde zijn aan de Welsummerweg lag die beste man te rusten in bed. Naar een ziekenhuis ingreep. Dus dat houden we te goed. Dan maar even langs de kaasfabriek, het klooster en dan kieken of Antonissen noe de kroom wel lus hef. Nee hoor, weer niet. Dan maar eens even rond om de kraam lopen, en ja hoor! Hij had de boel omgedraaid. Vermoedelijk met de rug naar de windrichting. Maar dat wist ik niet!  Ook wel logisch eigenlijk. Heb ie de boel aan-summe zet? Ja det hek wel, want der komt elke keer van die luu zeurn, ik dagge ik zet de boel mooi aans-umme. Laatst was ik er ook al om effen te zeurn. Toen vertelde hij nog: oen zuster  Miny hef vrogger (toen ik nog een klein rot joggie was) op mie e past! Goch det is al lange leden! Det mut wel lange leden wenn, want zo klein bij nie meer! Maar Jan mag ik wat foto’s maken? Ja hoor dat mag best.

janant3.jpg

Of spaar je foto’s van groente of zo? Nee, dat niet, ik zal het probeern uut te leggen. Ik klooi in Dalfsen wat met een nieuws site en dach, ik zal Antonissen der ok eens een opdrukken. Bin ie Willy dan? Ja det bink wel. Goh,(hij schrok er zelfs een beetje van) ik kieke elke dag naar deze site. Noe barst mie de klompe! Die site door kiekt magtig vulle mensen noar zegt Jan. Ja, det mut ok! Ook veel oudinwoners die nu noe in het buutenland woont zegt Jan. En doej alles met de fietse? Ja zeker, gezond bezig bliem! Hoe is het hier met de handel dan. Jan: ik mag beslist niet klagen. Het loopt prima.

janant4.jpg

Kwaliteit giet er altied met strieken!

Heb je nog meer standplaatsen dan alleen hier? Ik sta ook nog 2 dagen in Lemelerveld en 1 dag in Lemele. Heb ook nog een winkel? Nee, dat heb ik niet, maar in bezorgen doen ook heel veel, met name leveren we aan restaurants. Die willen uitsluitend kwaliteit en vers, en dan komen ze gelukkig al snel bij mij terecht verteld hij heel bescheiden. Met name als straks het seizoen begint dan moeten we heel veel uitleveren. Dat gaat dan 7 dagen in de week door. Want als een restaurant op zaterdag de boel verkocht heeft, dan moet zo’n bedrijf op zondag natuurlijk wel verder kunnen. Ondertussen staan er al weer 4 klanten te wachten en ik merk dat dit niet het juiste moment is om te kletsen, dus ik ga buiten maar even wat foto’s maken. Ik een korte tijd vliegt er heel wat groente en fruit over de toonbank.

janant5.jpg

Ook fruitschalen gaan over de toonbank

Ook zijn klanten merken dan Jan Antonissen elke dag vers aangeleverd krijgt, want het is een komen en gaan van mensen. En de kachel zorgt ook nog eens dat het daar aangenaam is. Goh, det ie det bint. Det had ik niet e dach. Dan heb ie Jan Deurink van de Sukerbiet zeker ook wel e kent. Klopt, we wisselden wel eens wat uit. Want die speelde ik wel eens tips door verteld Jan. Nou Jan, aj noe tips hebt weet ie noe woor oj tregte kunt! (info@dalfsennet.nl) Jan ik goo wieder want ik hool ie naar van het werk of! Jan alsnog bedankt veur oen bijdrage aan dit stukkie!

Artikel delen: