Regio Politie Persberichten van woensdag 23 februari 2011

Snelheidscontrole

Staphorst – Op dinsdag 22 februari werd er door het team Verkeer van de politie IJsselland een snelheidscontrole gehouden op de Mr. J.B. Kanlaan. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximumsnelheid en 1 keer voor niet handsfree bellen. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/h waar 60 is toegestaan.

Getuigenoproep

6-jarig jongetje met verf in gezicht gespoten

Steenwijk – Op zaterdag 19 februari omstreeks 10.15 uur werd een 6-jarig jongetje op de skatebaan aan de Middenweg met verf in zijn gezicht gespoten. De dader vroeg het jongetje aan de kant te gaan. Dat deed hij, maar werd vervolgens in zijn gezicht gespoten met oranje verf. De dader ging er daarna gelijk vandoor. Het gezicht van het jongetje moest met terpentine behandeld worden om de verf eraf te krijgen. Ook zijn kleren zaten onder de verf. Zoals het er zich nu naar laat uitzien, heeft het jongetje geen blijvend letsel opgelopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze laffe daad en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 Het signalement van de dader luidt als volgt: beetje lange jongen (vanuit het perspectief van een 6-jarige) met lang haar in zijn nek. Hij droeg een rood shirt met korte mouwen, een donkergroene korte broek en Nike skateschoenen. Daarnaast had hij een zwart skateboard met rode vlammen en een skatehelm bij zich.  (2011014895)

 Winkeldief

Zwolle – Aan het Bachplein werd dinsdag 22 februari een 44-jarige man aangehouden voor winkeldiefstal. Hij probeerde enkele blikjes bier te ontvreemden. De man kreeg een winkelverbod en transactie van de Stichting Overlast Donatie uitgereikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011015412)

 Rijden in voetgangerszone

Zwolle – In winkelcentrum Zwolle-Zuid werden dinsdag 22 februari vijf personen bekeurd, omdat ze fietsten of op een snor- of bromfiets reden in de voetgangerszone. (2011015457)

 Snelheidscontrole op Doornweg

Zwolle – Het team Verkeer van Politie IJsselland hield dinsdag 22 februari een snelheidscontrole op de Doornweg. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners over te hard rijden. Op de Doornweg geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. De controle vond plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Er werd vier keer bekeurd voor snelheid en één keer voor niet handsfree bellen. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. (2011015478)

 Man gewond bij verkeersongeval

Dalfsen – Bij een verkeersongeval op de kruising Hoevenweg/Klaverkampsweg raakte dinsdagochtend 22 februari een 20-jarige automobilist uit Dalfsen gewond. De man reed over de Hoevenweg, toen een van links naderende 65-jarige plaatsgenoot hem geen voorrang verleende. De auto van het slachtoffer werd geraakt in de flank, waarna beide voertuigen in een naast de weg gelegen weiland tot stilstand kwamen. De gewonde automobilist werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beiden voertuigen raakten total loss en moesten worden afgesleept. Tegen de 65-jarige man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011015298)

 Winkeldief aangehouden

Hardenberg – Bij een supermarkt aan het Van Wevelinckhovenplein werd dinsdagmiddag 22 februari een 31-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor winkeldiefstal. De man had blikjes bier weggenomen zonder ervoor te betalen. Hij deed afstand van deze goederen en werd met een dagvaarding heengezonden. (2011015372)

 

Man aangehouden voor heling

Deventer – Een 40-jarige man uit Deventer werd dinsdagmiddag 22 februari op de Storminkstraat aangehouden en ingesloten voor heling van een fiets. Tijdens surveillance werd de man, die zich ongewoon gedroeg, gezien bij een fiets. Bij controle bleek dat de man nog een boete open had staan. Hiervoor werd hij aangehouden. De politiemedewerkers vertrouwden de situatie niet. De fiets, waar de man bij stond, was namelijk relatief nieuw. De Deventernaar verklaarde dat hij geen idee had van wie de fiets was. De fiets werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. Dit leidde tot aanhouding voor heling. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011015335)

 Meer informatie over Heling? Klik hier.

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Dinsdagmiddag 22 februari werd op de Korte Bisschopstraat een 16-jarige jongen uit Deventer voor winkeldiefstal aangehouden en ingesloten. Bij het afrekenen van een telefoon bleek de rekening van de jongen niet toereikend. Hij pakte de telefoon van de balie en rende de winkel uit. Een winkelmedewerker ging achter hem aan en kon de jonge winkeldief aanhouden nadat hij was gevallen. Hij werd overgedragen aan de politie en deed vrijwillig afstand van het gestolen goed. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011015342)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Bij een eetgelegenheid aan de Deventerweg werd dinsdagavond 22 februari een 41-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 19-jarige man uit Lochem een harde klap in het gezicht hebben gegeven. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld en stelt een proces-verbaal op. (2011015556)

 Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed

Deventer – Een 29-jarige man uit Deventer werd in de nacht van dinsdag 22 februari op woensdag 23 februari op de Gorsselsestraat aangehouden en ingesloten voor rijden onder invloed. Bij een algemene controle werd de man staande gehouden en werd er bij hem een ademtest afgenomen. Het resultaat was 675 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen én de Deventernaar kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011015571)

 Meer informatie over Alcohol en verkeer? Klik hier.

 Kassa gestolen bij bedrijfsinbraak

Deventer – Bij een bedrijfspand aan de Lange Zandstraat werd dinsdagavond 22 februari ingebroken. Men heeft zich toegang verschaft door de achterdeur open te breken. Een kassa met inhoud werd weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011015572)

Winkeldief aangehouden

Deventer – Na uitgebreid onderzoek werd dinsdagochtend 22 februari een 39-jarige man uit Deventer in de Waalstraat aangehouden en ingesloten op verdenking van winkeldiefstal op 9 en 11 februari 2011 op de Brink. Wat en hoeveel er op 9 februari is weggenomen is niet duidelijk. Op 11 februari heeft de man vermoedelijk kinderkleding weggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van onder andere een getuigenverklaring en camerabeelden. De getuige verklaarde dat de Deventernaar met lege tassen de winkel binnen kwam en met gevulde tassen weer naar buiten liep. Het onderzoekt wordt vervolgd. (2011012252)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: