Twee IJssellandse zaken in ‘Onder de Loep’

Onder de Loep’ van RTV Oost besteedt in de uitzending van donderdag 24 februari aandacht aan de volgende zaken:Deventer: Pinpassen gestolen door babbeltruc

Op 29 december en 14 februari werden twee bejaarde dames opgelicht door een man die zich uitgaf voor een medewerker van een thuiszorgorganisatie.

Eenmaal binnen gekomen wist hij door middel van een babbeltruc de pinpassen en pincodes van de twee vrouwen te ontfutselen. Er worden beelden getoond van een man die met de gestolen pinpas gepind heeft bij een automaat in het winkelcentrum Keizerslanden.

 Colmschate: Poging overval fotozaak

Aan de Stationsweg werd dinsdag 11 januari om 17.40 uur een poging gedaan om een fotozaak te overvallen. Een man kwam binnen met een vuurwapen, maar werd op heldhaftige wijze de zaak uitgewerkt en moest zonder buit vertrekken. De man droeg een opvallende zwart/witte of crème gekleurde rugzak en is mogelijk kort voor de overval op de Flora vast gelegd op camerabeelden. Wie herkent hem of zijn rugzak?

 Almelo: Overval Tankstation Shell

Twee mannen overvallen een tankstation op zaterdag 5 februari omstreeks 20.15 uur. Onder bedreiging van een mes geeft de medewerker van het tankstation geld en sloffen sigaretten aan deze mannen. We tonen de bewakingsbeelden van deze overval. Wie kent deze overvallers?

 Almelo: Ramkraak Vodafone

Een hele bijzondere Audi A6 RS Avant (zijn er maar 50 van in Nederland), matzwart van kleur, werd gebruikt bij een ramkraak in de winkel van Vodafone aan de Grotestraat in Almelo. Dit gebeurde op maandag 7 februari om 3.21 uur.  Een politieagent was snel bij de winkel en zag de daders, met bivakmutsen, uit de winkel vluchten in deze bijzondere Audi A6. Hij heeft nog geschoten. De daders zijn met hoge snelheid weggereden en bij knooppunt Everdingen is de politie ze uit het oog verloren. De ramkraak is opgenomen op de bewakingsbeelden. Deze worden getoond. Wie heeft deze bijzonder Audi A6 (eerder) gezien of herkent misschien de overvallers of de combinatie van beiden?

 Almelo: Inbraak bij Bruna

Uit de winkel van de Bruna zijn onder andere sigaretten, sloffen tabak, vellen postzegels, OV-chipkaarten, strippenkaarten en abonnementen weggenomen tijdens een brutale inbraak in de nacht van woensdag 9 februari op donderdag 10 februari.  Ook werd er een metalen zwarte kluis met inhoud weggenomen. Wie heeft deze kluis aangetroffen? Ook van deze inbraak zijn beelden van bewakingscamera’s.

 Almelo: Woninginbraak, bewoner looft beloning uit

Een beloning van 5.000 euro looft de bewoner uit, die slachtoffer werd van een inbraak in zijn woning aan de Schoolstraat zaterdag 5 februari j.l. Hij mist onder andere dure sieraden. We tonen beelden van de daders en foto’s van de betreffende sieraden.

 Overijssel/Gelderland: Wie kent deze pinner?

Er worden foto’s getoond van een pinnende man. Wie is deze man die aan het pinnen is? Hij heeft op 22 september een dementerende man opgelicht. In Beuningen (Gelderland) en Ewijk is geld van de rekening opgenomen.  De dementerende man mist 15.000 euro van zijn rekening. De politie heeft aanwijzingen dat de dader mogelijk uit Overijssel komt. Wie kent deze man? De uitzendingen zijn om 21.15, 22.15 en 23.15 uur. Op RTV oost

Artikel delen: