Principeakkoord bereikt over herinrichting sportpark Gerner

Dalfsen – In de afgelopen weken heeft opnieuw overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en de verenigingen over het herinrichtingsplan van sportpark Gerner in Dalfsen. Dit overleg heeft uiteindelijk geresulteerd in een principeovereenstemming tussen de betrokkenen.

Gezamenlijk plan

In de commissievergadering van 7 februari 2011 heeft de gemeenteraad een maximale bijdrage aangedragen van € 1.650.000 voor het herinrichtingsplan van het sportpark. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een totaalplan waarvan de totale projectkosten worden geraamd op € 2.200.000 euro en waarvan de verenigingen 25% ofwel € 550.000 gaan bijdragen. De bijdrage van gemeente is € 1.650.000

In het plan worden het hockeyveld en oefenveld en alle zes aanwezige gravelbanen gerenoveerd. Ook de voetbalkleedkamers worden gerenoveerd en komt er een uitbreiding van twee kleedkamers en wedstrijdsecretariaat. Daarnaast worden voorzieningen op het gebied van veiligheid aangebracht in de schietaccommodatie en wordt het handbalveld voorzien van een opslagmogelijkheid. Voor de voetbal zullen er twee kunstgrasvelden worden aangelegd. De renovatie van het verharde handbalveld is buiten het plan gehouden vanwege het voornemen om dit handbalveld te integreren met het meersportenplein.

Besluitvorming

De gemeenteraad neemt op maandag 28 februari een besluit over het plan. Een aantal verenigingen organiseert nog een ledenavond om de leden om toestemming te vragen voor de uitvoering van het plan.

Artikel delen: