Geef je mening (2) speelbal N340

DALFSEN – Vanochtend kwam ik onderstaand stuk tegen op de site van Vechtdalcentraal. Het geeft nogmaals aan dat de aanleg van de vernieuwde N340 volop “een speelbal” is van de politieke partijen. Plaatsing zou een beetje tegengewicht geven aan de niet aflatende, repeterende mening van het CDA om de versnippering van landbouwgronden boven de leefbaarheid en gezondheid van de mensen te stellen.

Zelfs bereid om daarvoor wellicht € 200 miljoen extra voor uit te geven. “Wat VVD Overijssel betreft, komt het noordelijke tracé van de N340 na de verkiezingen opnieuw in beeld. Dat beloofde VVD fractievoorzitter Ineke Steinmetz vanochtend (25 febr) tijdens een discussiebijeenkomst over de infrastructuur rond Hardenberg. “De VVD Statenfractie heeft altijd duidelijk aangegeven dat zij voor de noordelijke variant gaan. Het College en de Staten moeten zich dit voorjaar uitspreken over de zienswijzen rond het opwaarderen van de N340”, meldt Steinmetz. “Er moet dan ook opnieuw worden gekeken of de plannen nog wel passen binnen het financiële plaatje. Een heroverweging van de noordelijke variant behoort wat de VVD betreft zeker tot de mogelijkheden.” Volgens zowel het grootste deel van de aanwezigen, als voor de VVD was het noordelijke tracé achteraf een betere keuze geweest. Niet alleen wat betreft de doorstroming van het verkeer, maar zeker financieel. “Door de verdeeldheid binnen het CDA is er destijds gekozen voor het opwaardering, omdat het CDA vooral moeite had met de aankoop van bedrijven en natuurterreinen”, memoreert Steinmetz. “Een weg door je achtertuin is voor betrokkenen altijd moeilijk te accepteren, of je nu moet wijken voor de N340 of voor de noordelijke variant. Daarvoor hebben wij uiteraard begrip. Maar bij het noordelijke tracé gaat uiteindelijk het wel om veel minder bedrijven en particulieren dan bij de huidige plannen. Dat het behouden van een klein stukje natuur miljoenen moet kosten, vinden wij echter onverteerbaar. Als VVD vinden wij dat de natuur dienstbaar moet zijn aan ons en niet andersom. Bovendien is het heel goed mogelijk om natuurwaarden die op een bepaalde plek verloren gaan, ergens anders te compenseren. Volgens deskundigen kost de huidige voorkeursvariant misschien wel 200 miljoen meer dan het noordelijke tracé, de realisatie duurt jaren langer, terwijl het eindresultaat meer ongemak en onveilige situaties op zal leveren. Kortom, alle redenen om te heroverwegen.” Bron: http://www.vechtdalcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=22883

 

Getuigt het niet van politieke moed (of gezond (boeren) verstand) om in deze tijd, waar sterk bezuinigd wordt op het onderwijs, de zorg, de AOW en vele andere zaken, om bij een dermate grote overschrijding van het budget alle mogelijkheden nog eens tegen het licht te houden. Dat zouden we thuis met onze eigen centen toch ook doen? CDA-ers schijnbaar niet, die zijn zelfs bereid om bij een tekort de Essent gelden te gebruiken.

 

Een bezorgde inwoner van Dalfsen.

 

Ik hoop dat je bovenstaand bericht wilt plaatsen.

 

Artikel delen: