Lemelerveld wil ‘vierde poot’ op N348

bezoek_n348-3_.jpg

LEMELERVELD – Het Plaatselijk Belang en de OVL (Ondernemersvereniging Lemelerveld) hielden bij monde van Betsie Ramerman en Henri Huetink hiervoor een hartstochtelijk pleidooi. Ze deden dit tijdens een werkbezoek van CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk, Tweede Kamerleden, de Statenfractie en raadsleden uit Dalfsen.

Vanuit Lemelerveld werd de dank uitgesproken voor de keuze van de provincie voor twee op- en afritten in de N348 bij Lemelerveld en het behoud van de stroomwegfunctie van de N348. Door de aansluitingen ten noorden en ten zuiden van het dorp en de toekomstige ongelijkvloerse kruisingen in de N348 zal de veiligheid in en bij het dorp sterk verbeteren. Ook ontstaat zo een prima ontsluiting van het bedrijventerrein.

De provinciale keuze werd bereikt na een opvallend staaltje samenwerking tussen José Eilert (PvdA Dalfsen), Theo Logtenberg (CDA Dalfsen), David ten Broeke (OVL) en Betsy Ramerman (PB). Ondersteund door de voltallige gemeenteraad en B&W van Dalfsen kreeg hun lobby, opgepakt door CDA-Statenlid Laura Antuma, ruim voldoende medestanders in Provinciale Staten.Het plan dat door de provincie op tafel is gelegd voor de zuidelijke aansluiting voorziet alleen in een op- en afrit aan de zijde van het bedrijventerrein. Het gevolg hiervan is dat bewoners van de andere kant van de N348, het winkelbevoorradend verkeer en sport- en campingbezoekers alsnog door het centrum moeten. “Het is nu een unieke kans om de verkeersveiligheid in de kern echt te verbeteren en structureel op te lossen”, voerde Betsie aan. Henri: “Nu aanleggen is overigens ook goedkoper dan dat dit later moet gebeuren”. De CDA-fractie Dalfsen heeft toegezegd hier in de gemeenteraad vragen over te stellen.

Artikel delen: