Regio Politie Persberichten van maandag 28 februari 2011

Alcoholcontroles, geen overtredingen

Zwolle – Op de Middelweg zijn zondagmiddag/ zondagavond 27 februari ruim 100 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Alle blaastests bleven onder het toegestane maximum. Prima! Overige politieberichten zie hier onder:

Getuigenoproep

Zwartrijder aangehouden voor mishandeling

Kampen – In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari om ongeveer 01:15 uur kreeg de politie een melding van onenigheid op het NS-station in Kampen. Een conducteur had een 31-jarige man uit Kampen betrapt bij zwartrijden en hierop was er een schermutseling ontstaan. Daarbij  mishandelde de Kampenaar de conducteur. De politie heeft vragen rondom de toedracht en is daarom op zoek naar getuigen, onder andere naar de personen die geholpen hebben om de conducteur te ontzetten. Was u getuige van dit voorval of heeft u de conducteur geholpen? Neemt u dan contact op met de politie in Kampen via 0900-8844. (2011016767)

 Inbraak bedrijf

Kampen – Bij een bedrijf aan de Oudestraat werd in de nacht van zondag 27 februari op maandag 28 februari ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het is onbekend of er iets is weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011016945)

 Diefstal uit auto

Zwolle – Zondagmiddag 27 februari tussen 17:00 en 17:30 uur is ingebroken in een auto aan de Vechtstraat. Uit de auto zijn o.a. een handtas en een gsm gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met de inbraak wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. (2011016901)

Fietser gewond bij aanrijding

Hardenberg – Aan de Witte de Withstraat raakte zondagmiddag 27 februari een 38-jarige man uit Hardenberg gewond bij een aanrijding. De man fietste op de fietsstrook, toen hij ineens naar links zwenkte. Een 18-jarige automobiliste uit Hardenberg die vlak achter de man reed, kon hem niet meer ontwijken. De man werd met een zware hersenschudding en diverse schaafwonden naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De auto en de fiets raakten zwaar beschadigd. (2011016871)

 Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Balkbrug – Aan het Groot Oever werd in de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari een 21-jarige man uit IJhorst aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 485 ug/l. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt tevens proces-verbaal opgemaakt. (2011016932)

 Aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer-Noord – Een 32-jarige man uit Deventer werd zondagavond 27 februari aangehouden en ingesloten voor huiselijk geweld. Hij zou een 26-jarige vrouw uit Deventer in het gezicht hebben geslagen en haar hebben bedreigd met een mes. Tegen de Deventenaar wordt proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt een huisverbod opgelegd. Een onderzoek is ingesteld. (2011016931)

 Vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal

Deventer – In de Johan Wagenaarlaan zijn in de nacht van zondag op maandag 28 februari vier mannen uit Deventer (28-40 jaar) aangehouden en ingesloten. Ze worden verdacht van diefstal van een sigarettenautomaat bij een horecagelegenheid aan de Zwaluwenburg diezelfde nacht. De eigenaar van de horecagelegenheid werd rond 03.00 uur door de alarmcentrale gebeld dat er zou zijn ingebroken. Bij aankomst bleek een sigarettenautomaat te zijn weggenomen en was er aanzienlijke braakschade. De 43-jarige eigenaar stelde hierop de politie in kennis van de inbraak. Om 03.07 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een aantal mannen mogelijk een kluis een schuur in zou dragen aan de Johan Wagenaarlaan. Politiemedewerkers gingen ter plaatse en hoorden stemmen vanuit de betreffende schuur. Bij het aanroepen van “Politie” renden de mannen de woning in. Twee mannen probeerden direct via de voordeur te vluchten. Eén van hen rende weer naar binnen bij het zien van de politie. De ander werd aangehouden. De woning en omgeving werden afgezet. Vervolgens werden de drie verdachten, die nog in de woning aanwezig waren, aangehouden. In de schuur werd een opengebroken sigarettenautomaat aangetroffen. De mannen kunnen een proces-verbaal tegemoet zien en de politie onderzoekt de zaak.(2011016941)

Artikel delen: