Grote multi buitensportwedstrijd in Dalfsen

DALFSEN – “We willen mensen uit Zwolle en omgeving het liefst letterlijk van de bank af trekken en oproepen om wat te gaan doen.” Zwollenaar Adriaan Mosterman is enthousiast als hij spreekt over ‘Out!’, het sportevenement dat op zondag 3 april in Dalfsen gehouden wordt. “Ga wat doen! Kom in beweging en maak eens kennis met diverse takken van sport, zoals mountainbiken, hardlopen en steppen.

Maar ook mogen de deelnemers touwklimmen, roeien en wandklimmen.” ‘Out!’ bestaat uit een stel enthousiaste sporters die buitensport laagdrempeliger wil maken in Nederland, en ook specifiek in Zwolle en omgeving. “Meestal duren (multi-) buitensportwedstrijden meer dan twaalf uur en worden deels ’s nachts gehouden, maar wij vinden dat iedereen die enigszins sportief is de mogelijkheid moet krijgen om lekker afwisselend te buitensporten en houden het daarom laagdrempelig”, licht Mosterman toe. “Wie op 3 april alle disciplines wil doen kan zich inschrijven voor een zes-uurs-race met twaalf kilometer hardlopen, dertig kilometer mountainbiken en vijftien kilometer op de step. Maar wie alleen navigerend wil lopen of fietsen is ook zeer welkom.”

De route die de sportievelingen afleggen tijdens het Out! Sportevent in Dalfsen wordt van tevoren niet bekendgemaakt, maar moet tijdens het evenement gezocht worden via GPS of kaart. Navigatie is een belangrijk onderdeel van het evenement. “Het gaat ook niet om de tijd, het gaat om het aantal punten binnen de gestelde tijd”, benadrukt Mosterman, die verder meldt dat de deelnemers vorig jaar erg enthousiast reageerden op deze opzet. “Zij voelen zich weer jong op de step of genieten van een lekker dagje buiten. Daar doen we het voor.” Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk je op www.outsport.nl.

Onderwerpen:

Fietsen, Hardlopen, Mountainbiken, Out! Sportevent Dalfsen, Steppen, Survival

(bron sportief Zwolle)

Artikel delen: