Piet Jansen voor de klas in Dalfsen

DALFSEN – Gedeputeerde geeft gastles over verkiezingen en de Vecht. Gedeputeerde Piet Jansen bezoekt op dinsdag 1 maart (dat duurt dus niet zo lang meer) groep 8 van openbare basisschool De Carrousel in Dalfsen. Hij geeft daar een gastles over de Vecht.

 De kinderen hebben eerder gewerkt met een lespakket over Ruimte voor de Vecht. De gedeputeerde zal de kinderen vragen wat zij al geleerd hebben over de Vecht en het Vechtdal en samen met hen een opdracht maken over de handel in Bentheimer zandsteen. Aan de hand van een zogenaamde schervendoos gaat hij in gesprek met de leerlingen over de vroegere bewoners van het Vechtdal en hun gebruiken.

 

Op verzoek van de school zal de gedeputeerde ook vertellen waar de provincie zich mee bezig houdt en ingaan op de verkiezingen voor Provinciale Staten. Op de school is op 2 maart ook een stembureau ingericht.

 

Als afronding van de les krijgen de leerlingen het speciale kwartetspel uitgereikt dat over het Vechtdal is gemaakt. Door het spel te spelen, bijvoorbeeld met hun ouders of opa en oma, leren ze ook thuis over het Vechtdal.

Artikel delen: