CDA campagne: bermschoonhoudactie, voor leefbaar buitengebied !

11_afval_uit_berm_verwijderen_1.jpg

DALFSEN – De CDA campagne voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten loopt op zijn eind. Woensdag is het zover. Kandidaat voor het CDA voor de gemeenten Dalfsen en Ommen Herman Zwart hoopt dat er woensdag een grote opkomst is. ‘Het gaat echt ergens over. Mensen kunnen stemmen voor hun eigen leefomgeving.

Ze kunnen daarmee die partij kiezen die goede ideeen heeft over: het stimuleren van bedrijvigheid (het CDA geeft bijvoorbeeld ruimte voor uitbreiding van lokaal gewortelde bedrijven, die hoeven niet verplaats te worden naar een groot regionaal bedrijventerrein), de inrichting van het landelijk gebied, zich vernieuwende landbouw, bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer (het CDA pleit voor een kwartiersverbinding in de spits per trein op het traject Emmen-Hardenberg-Ommen-Dalfsen-Zwolle !!), leefbaarheid in de kernen (het CDA stimuleert bijv. kulturhuzen), duurzaamheid en innovatie (het CDA heeft het project Duurzaam Hoonhorst financieel en moreel een stevige steun in de rug gegeven, omdat het laat zien hoe gemeenschappen hun eigen toekomst kunnen inrichten), kwalitatieve verbetering van het landschap en het functioneren van de provincie zelf (het CDA wil een slagvaardige en compactere provincie)’. Kortom: de provincie doet er wel degelijk toe en is een belangrijke speler bij de ruimtelijke inrichting en economie.

Onlangs heeft Herman Zwart een deel van de berm van de Welsummerweg lopen schoon maken. ‘Op zich is dat natuurlijk niet iets waar de provincie zich mee bezig houdt. Maar ik hoop daarmee te laten zien dat burgers hun verantwoordelijk hebben voor het schoon houden van het landelijk gebied ! Laten wij met zijn allen iets doen aan de verrommeling van de bermen en dus het platteland. Je wil soms niet weten hoeveel rommel mensen in de wegberm gooien. Ik wil me ook als Statenlid sterk maken voor een mooi, schoon en leefbaar buitengebied’ , aldus Herman.

Morgen dinsdag, hoopt Herman aandacht te vragen voor de CDA plannen voor verbetering van de spoorverbindinng Ommen-Dalfsen-Zwolle ! De Vechtdallijnnen.

Artikel delen: