Juliët van Dam start acro-seizoen in Bristol

HOONHORST – De  10-jarige partner uit Hoonhorst is samen met zijn 14 jarige Hattemer Rik van Selling, in Bristol gestart met het nieuwe wedstrijdseizoen. Dit gemengd paar acrogymnastiek, uitkomend voor Landstede Sportacrobatiek, werd vorig jaar Nederlands Kampioen in de hoogste Jeugdklasse.

 In dit wedstrijdseizoen wordt de lat wat hoger gelegd. Het team gaat voor de kwalificatie voor de Europese Jeugdkampioenschappen later dit jaar. Helaas heeft het team in Nederland nauwelijks concurrentie en heeft daarom 2 internationale toernooien gepland. Tijdens deze toernooien kunnen Rik en Juliët zien waar ze staan in het internationale krachtenveld.

Het toernooi in Bristol (Engeland) was de eerste gelegenheid. In dit toernooi konden zij zich meten met 4 andere gemengde paren, waarvan 3 uit Engeland. Rik en Juliët turnden op de zaterdag een prima balansoefening, score 27,1. Helaas kregen ze van de jury 2,3 punten aftrek vanwege een fout op het wedstrijdblad. Op zondag kwam het team op de turnmat voor de tempo-oefening. In de uitvoering van deze oefening zaten 2 kleine foutjes, score 26,8. Maar ook hier kreeg het team aftrek vanwege een fout op het wedstrijdblad. Door deze reglementaire aftrek misten Rik en Juliët een derde plaats op het podium. Hoewel in eerste instantie de teleurstelling overheerste konden beide sporters toch de conclusie trekken dat ze twee goede oefeningen hadden laten zien en dat ze aansluiting hebben met het internationale deelnemersveld. Voor de sporters en de begeleiders is dit toernooi een geweldig leermoment geweest.

Op 26 maart zal het team in Oss haar eerste plaatsingswedstrijd turnen. Dit is de eerste gelegenheid waar de limiet voor de Europese Jeugdkampioenschappen gehaald kan worden. Eind april vertrekken Rik en Juliët naar Bulgarije om daar extra wedstrijdervaring op te doen in een internationaal deelnemersveld.

(Bron Veluweland.nl)

Artikel delen: