Dief weigert gestolen motor af te staan

NIEUWLEUSEN –  „Te bezopen voor woorden.” Zo betitelt eigenaar Ten Kate van de gelijknamige motorzaak in Nieuwleusen de regelgeving dat dieven bij hun aanhouding een afstandsverklaring van de gestolen spullen moeten ondertekenen. Zolang ze dat weigeren, krijgen de rechtmatige eigenaren hun goederen niet terug.

Motor gejat

De gestolen Suzuki Ten Kate heeft momenteel te maken met een Brabantse dief die er afgelopen weekvandoor ging op een van zijn motoren tijdens een superkort testrondje rond de motorzaak. „Totdat die gast bij de rechter voorkomt, krijg ik de motor niet terug en is hij dus ook niet te verkopen. Ook de helm en handschoenen ben ik nog wel een poos kwijt. Ik vind het van de zotte dat dieven op deze manier over mijn bloedeigen spullen kunnen beslissen”, zegt Ten Kate.

Motorverkoper Stefan Buikema vertelt: „De dief arriveerde maandag lopend bij onze winkel. Hij zocht handschoenen en een helm uit. Verder vertelde hij dat hij via de website motoroccassion.nl z’n financiering had geregeld voor de Suzuki GSXR1000 die hij op het oog had. Achteraf bleek hij daarvoor de rijbewijsgegevens van zijn vader te hebben gebruikt, omdat hij de motor van pa cadeau zou krijgen”, weet Buikema.

Buiten wilde de Brabantse dief even het geluid van de Rizla-blauwe motor ter waarde van 4000 euro horen. Hij mocht alleen op het terrein rijden, omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had (dat later bleek te zijn ingevorderd). Even later wilde hij nog een testrondje maken om zijn helm te testen en voor de ogen van verkoper Stefan racete de Brabander het terrein af. „Ik ben nog midden op de weg gaan staan om hem tegen te houden maar hij wuifde met zijn hand dat ik aan de kant moest en weg was-ie, vol gas, naar het Brabantse land.”

Hij moet het onderweg naar Brabant ijskoud hebben gehad, want hij droeg alleen een spijkerbroek en een dun winterjack. Ten Kate deed direct aangifte bij de politie IJsselland. Verkoper Stefan belde intussen de vader van de dief om te vertellen dat zijn zoon er met hun motor vandoor was. „Het gekke was dat die man helemaal niet verbaasd was over het gedrag van zijn zoon. Ook liet hij weten de motor niet te zullen betalen.”

Binnen een dag was de dief opgepakt. „Maar hij weigert afstand te doen van de Suzuki. Wij zitten nu met een kostenpost waar we niets aan kunnen doen.”Dit alle kunt u lezen met foto’s in de Telegraaf:

(bron De Telegraaf voor wakker Nederland door Liesbeth Oelen )http://www.google.com/url?sa=X&q=http://www.telegraaf.nl/binnenland/9194428/__Dief_weigert_gestolen_motor_af_te_staan__.html%3Fsn%3Dbinnenland&ct=ga&cad=CAEQARgAIAAoATAAOABArYzH6wRIAVAAWABiBW5sLU5M&cd=o5p2vDxDmyU&usg=

AFQjCNFSxTaivO6YTYqDWFh3YvCOY8VTOA

Artikel delen: