regio Politie Persberichten van zaterdag 5 maart 2011

Pas op voor oplichting bij geld wisselen

Zwolle – Een 73-jarige Zwollenaar deed vrijdag 4 maart aangifte van oplichting. Hij fietste op de Schuttevaerkade toen hij werd aangesproken door een (nog) onbekend persoon die de man in gebrekkig Duits vroeg om twee euro te wisselen.

De Zwollenaar pakte zijn portemonnee en wisselde de twee euro om in kleingeld. Pas later merkte hij dat ook het briefgeld, dat in dezelfde portemonnee zat, was weggenomen. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken, die met enige regelmaat voorkomen. Wilt u daarnaast weten hoe u zakkenrollerij kunt voorkomen? Klik dan hier.(2011018469)

Onder invloed achter het stuur

IJsselmuiden – Een 43-jarige automobilist uit IJsselmuiden viel vrijdagavond 4 maart op door zijn rijgedrag op de Oosterlanderweg. Er werd een blaastest van de man afgenomen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 520 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

 Meer weten over alcohol in het verkeer? Klik hier.(2011018615)

 Drie personen aangehouden na schermutseling

Zwolle – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart werden drie Zwollenaren, allemaal 25 jaar, aangehouden voor mishandeling. Zij waren bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat in conflict gekomen met een barkeeper. De barkeeper zou ook geslagen zijn door één van de mannen. Hierop werd het drietal door de beveiliging van de gelegenheid uit het pand gezet. Dit gebeurde volgens getuigen op nogal hardhandige wijze, waarop een schermutseling ontstond. Daarbij zou ook weer geslagen zijn. Omdat de toedracht van het incident onduidelijk was, werden de drie Zwollenaren meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011018678)

 Zwollenaar aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Op de Jufferenwal werd in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Hij zou na een woordenwisseling op de Grote Markt een plaatsgenoot geslagen hebben. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011018698)

 Man zonder rijbewijs rijdt onder invloed

Zwolle – Een 16-jarige Zwollenaar werd in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd in een auto aangehouden op de Langenholterdijk om een blaastest af te leggen. Deze gaf een resultaat van 265 ug/l. Bij het nagaan van zijn gegevens bleek de jongen een valse identiteit te hebben opgegeven. Daarnaast kon hij uiteraard, gezien zijn leeftijd, niet in het bezit zijn van een autorijbewijs. Voor alle overtredingen krijgt de jongen een bekeuring. (2011018690)

 Mishandeling leidt tot aanhouding

Zwolle – Vrijdagochtend 4 maart werd een 34-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Dit gebeurde aan de Knoppertkamp. Hij zou eerder die dag de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin in zijn gezicht geslagen hebben. Daarnaast zou hij hem hebben bedreigd. De Zwollenaar werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. (2011018473) Jongen aangehouden voor vernielen autospiegel

Zwolle – Vrijdagavond 4 maart kreeg de politie een melding dat een getuige zojuist had gezien dat een groepje van drie jongens de spiegel van een auto, die geparkeerd stond aan de Zandwegge, had vernield. Aangezien de jongens vanwege carnaval nogal opvallend gekleed waren, konden zij op basis van het signalement vrij vlot daarna in het centrum van Zwolle aangesproken worden door surveillerende politiemedewerkers. Een 17-jarige Zwollenaar verklaarde dat hij de spiegel vernield had. Hij werd aangehouden en zal na verhoor met een proces-verbaal heengezonden worden. (2011018656)

 Aangehouden voor diefstal fiets

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar werd vrijdag 4 maart aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Het balletje kwam aan het rollen toen een alerte getuige zich dinsdag 1 maart melde op het politiebureau. Hij had die dag aan de Minervalaan een man gezien die aan kwam fietsen en vervolgens twee vrouwelijk ogende fietstassen van de fiets afhaalde en weg gooide. Ook haalde hij een sleutelhanger met twee kinderfoto’s van de fietssleutel af. Toen de getuige hem aansprak op het feit dat hij vermoedde dat de fiets gestolen was, reageerde de man agressief. De getuige was echter zeer slim geweest en had een foto van de verdachte gemaakt waarmee hij naar het bureau ging. Hierop werd een onderzoek ingesteld. De mogelijke aangifte van de gestolen fiets werd in het systeem opgezocht aan de hand van de beschikbare uiterlijke kenmerken. De foto’s van de fietstassen en sleutelhanger werden aan de persoon, die aangifte had gedaan, getoond en zij antwoordde bevestigend op de vraag of deze spullen bij haar gestolen fiets hoorden. Een oplettende politiemedewerker herkende vervolgens tijdens een surveillance de verdachte van de foto gemaakt door de getuige. Hij noteerde zijn gegevens waardoor de man later, na toestemming van het Openbaar Ministerie, aangehouden kon worden. (2011017499)

 Verdachte aangehouden voor diefstal laptop

Zwolle – Een 18-jarige man uit Zwolle is donderdagavond 3 maart aangehouden voor het stelen van een laptop. Op camerabeelden was te zien dat de man een laptop wegnam van het evenemententerrein aan de Jufferenwal. Men was daar bezig met het instellen van licht en geluid. Dankzij verschillende camera’s in de binnenstad kon een medewerker van Politie IJsselland vanuit het politiebureau de man volgen en zijn positie doorgeven. Agenten konden de man op de Ossenmarkt aanhouden. Er is een onderzoek ingesteld. (2011018278)

  Verkeersconflict leidt tot aanhouding

Deventer – Vrijdagavond 4 maart werd een 30-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling, nadat hij eerder op de dag betrokken was bij een verkeersconflict. Een 53-jarige plaatsgenoot fietste over het Noorderplein en wilde vanaf het plantsoen de Zwolseweg op rijden. De 30-jarige Deventenaar reed met zijn auto op de rotonde bij de Zwolseweg en sneed de fietser af. De fietser viel daardoor tegen de auto en de automobilist stapte uit en werd kwaad. De fietser fietste snel weg, maar de 30-jarige zette de achtervolging in. Hij sneed de fietser wederom en ditmaal stapte hij uit en gaf de fietser een aantal klappen. Op basis van het kenteken van de auto en het signalement kon de verdachte aangehouden worden. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011018584)

 Onder invloed

Deventer – Op de Brinkgreverweg werd in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart een 35-jarige automobiliste uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Haar ademanalyse gaf een resultaat van 490 ug/l. Dit leverde de vrouw een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal op.

 Op de Hanzeweg werd later in de nacht een 26-jarige plaatsgenoot aangehouden. Ook hij verkeerde onder invloed achter het stuur. Zijn ademanalyse wees 270 ug/l uit. Hij kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod van een uur. (2011018669)

 Winkeldievegge aangehouden

Deventer – Een 50-jarige vrouw uit Deventer werd vrijdagavond 4 maart aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had bij een winkel aan het Deltaplein geprobeerd diverse levensmiddelen weg te nemen, maar werd betrapt door het personeel. De vrouw werd overgedragen aan de politie en krijgt een proces-verbaal. (2011018601)

 Rijbewijs snorfiets ingevorderd

Deventer – Op de Mr. H.F. De Boerlaan werd zaterdag 5 maart net na middernacht een 64-jarige snorfietser uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op doordat hij met zijn snorfiets op de rijbaan reed. Politiemedewerkers besloten de man te laten blazen. De Deventenaar blies 590 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man krijgt een proces-verbaal.

 Geïnteresseerd in meer informatie over rijden onder invloed? Klik hier.(2011018662)

 Internetoplichting

Deventer – Een 42-jarige man uit Schalkhaar deed vrijdag 4 maart aangifte van internetoplichting. Hij had via een handelssite concertkaartjes gekocht. Nadat het geld was overgemaakt op de rekening van de verkoper, bleef het leveren van de tickets echter uit. De politie doet onderzoek naar dergelijke internetoplichting, maar vraagt u ook zelf alert te zijn bij de koop en verkoop via internet. Wilt u weten hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting. Klik hier.(2011018441)

Artikel delen: