regio politie Persberichten van zondag 6 maart 2011

Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten

Witharen – Zaterdagmiddag 5 maart voerde de politie een snelheidscontrole uit op de Stouwe. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van de buurtbewoners. Er werd vijfmaal een overtreding van de toegestane snelheid (60 km/u) geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid betrof 103 km/u. Daarnaast zaten twee personen zonder gordel in de auto. Voor deze zeven feiten kregen de betrokkenen een proces-verbaal.

23 boetes bij snelheidscontrole Hasselt

Hasselt – Tijdens een snelheidscontrole op de Verkavelingsweg in Hasselt werden zaterdagmiddag 5 maart 23 bestuurders bekeurd voor hun snelheid. De controle werd uitgevoerd nadat er meerdere klachten van omwonenden waren binnen gekomen bij de politie. De hoogst gemeten snelheid betrof 82 km/u. Op de Verkavelingsweg is de toegestane snelheid 60 km/u. (2011018820)

 Man onder invloed rijdt auto in greppel

Baarlo – Het rijbewijs van een 35-jarige man uit Vollenhove werd zaterdagavond 5 maart ingevorderd. De politie kreeg die avond een melding dat aan de Kuinderdijk een auto in de greppel lag. De bestuurder bleek nog in de auto te zitten en probeerde door heel veel gas te geven uit de greppel te raken. Toen de aanwezige agenten hem wilden laten blazen, weigerde hij in eerste instantie. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werd alsnog een blaastest afgenomen, die een resultaat gaf van 795 ug/l. Naast invordering krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.  (2011018880)

 Onder invloed

Steenwijk – Op de Scholestraat werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart het rijbewijs van een 36-jarige man uit Steenwijk ingevorderd vanwege rijden onder invloed. Hij blies 410 ug/l als beginnend bestuurder. Proces-verbaal is opgemaakt.

 Op diezelfde straat werd ook een 26-jarige plaatsgenoot betrapt achter het stuur met alcohol op. De bestuurder viel op doordat hij met zeer hoge snelheid door de Scholestraat reed, terwijl aan weerszijden van de straat mensen stonden. Hij werd aangehouden en zijn ademanalyse gaf een resultaat van 245 ug/l. Het rijbewijs van de 26-jarige werd ingevorderd vanwege zijn agressieve rijgedrag en het veroorzaken van gevaar op de weg. Wilt u meer weten over agressief gedrag in het verkeer en hoe dit bestraft wordt? Klik hier.

 Tot slot kreeg ook en 16-jarige bromfietser een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Hij reed met zijn brommer op de hoofdrijbaan op de Eesveenseweg in plaats van het verplichte bromfietspad. De jongen werd aangesproken door politiemedewerkers en moest een blaastest ondergaan. Deze gaf een uitslag van 205 ug/l. De jongen kreeg, naast het proces-verbaal, een rijverbod van twee uur. (2011018933 / 2011018931 / 2011018888)

 Invordering rijbewijs

Kampen – Op de Frieseweg werd vrijdagavond 4 maart het rijbewijs van een 27-jarige man uit Zwolle ingevorderd. Hij reed met hoge snelheid over de genoemde weg en bereikte snelheden van 140 km/u. Op de Frieseweg is 80 km/u toegestaan. Naast invordering kan de Zwollenaar ook een proces-verbaal tegemoet zien. (2011018726)

 Aangehouden voor belediging

Kampen – En 20-jarige man uit Kampen werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart aangehouden voor belediging. Op de Stadsbrug maakte hij uit het niets een Hitlergroet in de richting van aanwezige politiemedewerkers en schold hij hen uit. De man werd ingesloten voor verhoor en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011018885)

 Vechtende mannen aangehouden

Zwolle – Zondag 6 maart iets na middernacht werden op het Grote Kerkplein een 24-jarige en een 36-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de twee in gevecht verwikkeld waren en haalden hen uit elkaar. Omdat de toedracht onduidelijk was, werden beide mannen meegenomen naar het bureau voor een verklaring. Tegen de 36-jarige man werd door een derde persoon ook aangifte gedaan van mishandeling. Hij zou uit het niets een plaatsgenoot een vuistslag in zijn gezicht hebben gegeven. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 Een 18-jarige Zwollenaar vond het nodig om zich met de aanhoudingen te bemoeien. Hem werd meerdere keren gevraagd te vertrekken. Toen hij ook nog begon te schelden, werd hij aangehouden door de politiemedewerkers. Daarbij pleegde de verdachte het nodige verzet. De 18-jarige krijgt een rode kaart in het kader van het Horeca Veelpleger Systeem.(2011018886 /201101890 / 2011018884) 

 Openbare dronkenschap

Zwolle – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart werd een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie kreeg meerdere meldingen dat de man zich vervelend gedroeg in het centrum van Zwolle. Hij verkeerde duidelijk onder invloed en viel mensen lastig. De man mocht zijn roes uitslapen op het politiebureau en krijgt een proces-verbaal. (2011018913)

 Aangifte van mishandeling

Zwolle – Een 20-jarige vrouw uit IJsselmuiden deed zondag 6 maart aangifte van mishandeling. Zij stond omstreeks 03.30 uur op de Melkmarkt ruzie te maken met haar vriend. Een omstander bemoeide zich met de ruzie en zij vroeg hem weg te gaan. In plaats van daar gehoor aan te geven, gaf de (nog) onbekende man haar een klap. Daarna ging hij ervandoor in de richting van de Pijlspassage. De politie heeft met meerdere eenheden uitgekeken naar de dader, maar niemand aangetroffen. Een onderzoek is ingesteld. (2011018940)

 Jongen mishandelt twee personen en wordt aangehouden

Zwolle – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart werd een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Er werd twee keer aangifte tegen hem gedaan van personen die door hem geslagen zouden zijn in het centrum van Zwolle. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011018949)

 Nachtelijke zwemmers krijgen bon

Zwolle – In de vroege ochtend van zondag 6 maart kreeg de politie een melding dat een groepje jongeren zich in het zwembad aan de Hanzelaan bevond. Ter plaatse bleken twee jongens op het dak te lopen en twee jongens waren zich bij het zwembad aan het aankleden. De 17-jarige en drie 18-jarige Zwollenaren kregen een bekeuring, omdat het niet toegestaan is buiten openingstijden op dit terrein te zijn. (2011018971)

 Automobilist onder invloed

Zwolle – Op de Ceintuurbaan werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een 28-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 360 ug/l. Dit leverde hem een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal op.

 Wilt u meer weten over alcohol in het verkeer? Kik dan hier.(2011018918)

Onder invloed

Dedemsvaart – Een 38-jarige man uit Hoogeveen werd zaterdagavond 5 maart aangehouden voor rijden onder invloed. Hij viel op doordat hij met zeer lage snelheid over de N377 reed. Zijn blaastest gaf een uitslag van 405 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en werd met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. (2011018865)

 Beschonken bestuurder rijdt auto op zijn kant

Collendoorn – De politie kreeg in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een melding dat een auto op zijn kant zou liggen aan De Kerkdijk. Ter plaatse bleek de auto inderdaad op zijn kant te liggen. De bestuurder had zich ongedeerd uit de auto weten te bevrijden. De politiemedewerkers lieten hem blazen, omdat zij het vermoeden hadden dat de man onder invloed verkeerde. Dit bleek inderdaad het geval. De 31-jarige automobilist uit Lutten blies 720 ug/l. Voldoende om zijn rijbewijs in te vorderen en daarnaast krijgt de man een proces-verbaal. (2011018932)

 Beginnend bestuurder onder invloed

Deventer – Op de Solingenstraat werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een beginnend bestuurder, 21 jaar uit Deventer, betrapt op het rijden onder invloed. Hij scoorde 215 ug/l tijdens zijn blaastest. De man kreeg een rijverbod van drie uur en krijgt daarnaast een proces-verbaal.

 Wat is toegestaan als beginnend bestuurder als het gaat om alcohol in het verkeer? Klik hier.(2011018910)

Artikel delen: