Regio Politie Persberichten van maandag 7 maart 2011

Aangehouden voor mishandeling

Raalte – Zondagmiddag 6 maart is een 53-jarige man uit Raalte aangehouden voor eenvoudige mishandeling en bedreiging van zijn 34-jarige buurvrouw, bij een woning aan de Mars. De vrouw liep licht letsel op aan haar arm. Kinderen van de vrouw zouden grond tegen de schutting van de man gegooid hebben, waarover hij zich opwond. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld.

Invordering rijbewijzen

Kampen – Op de N50 werd zondagavond 6 maart het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Kampen ingevorderd. De snelheid van de man, een beginnend bestuurder, werd vastgesteld op 152 km per uur terwijl daar maximaal 100 km/u is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Op de Flevoweg werd zondagavond het rijbewijs van een 21-jarige plaatsgenoot ingenomen. De snelheid van deze beginnend bestuurder werd vastgesteld op 105 km per uur terwijl daar maximaal 50 km/u is toegestaan. Ook hij kreeg een proces-verbaal opgemaakt. (2011019098/2011019101)

 Motorrijdster licht gewond

Sint Jansklooster – Een 37-jarige motorrijdster uit Meppel raakte op zondagmiddag 6 maart gewond bij een eenzijdig ongeval op de Leeuwte. De vrouw reed met twee andere motorrijders over de Leeuwte toen in de bocht een personenauto in de berm geparkeerd stond. Toen de vrouw deze wilde ontwijken ging ze onderuit. Hierbij raakte ze lichtgewond aan haar voet. De vrouw ging ter controle naar het ziekenhuis. (2011019024)

 Automobilist onder invloed van drugs

Zwartsluis – Een 34-jarige automobilist uit Zwartsluis werd op zondagmiddag 6 maart aangehouden op de N334 voor rijden onder invloed. De man viel op door zijn slingerende weggebruik en werd hierop staande gehouden. De man bleek onder invloed van harddrugs te verkeren. Bij de fouillering werd bij de man een zakje met vermoedelijk harddrugs (speed) aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen. Bij controle bleek de APK van de auto verlopen te zijn. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2011019026)

 Man aangehouden voor negeren stopteken

Zwolle – De politie heeft zondagavond 6 maart een 50-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het negeren van een stopteken. De man fietste op de Wethouder Alferinkweg zonder verlichting. Een agent gaf hem een stopteken, maar de man fietste door. Een motorrijder is hem gevolgd en gaf hem op het Kerkbrugje opnieuw een stopteken. De man wilde niet meewerken en is vervolgens meegenomen naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011019080)

 Rijden onder invloed

Zwolle – Een 37-jarige man uit Zwolle is zondagavond 6 maart op de Dijkstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingerend aan komen rijden op zijn snorfiets. Hij blies 525 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat de man een beginnend bestuurder is. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur en er is proces-verbaal opgemaakt. (2011019099)

 Snelheidscontrole

Zwolle, Hasselt – Het team verkeer van Politie IJsselland heeft zondagmiddag naar aanleiding van klachten van buurtbewoners een snelheidscontrole uitgevoerd op de Doornweg in Zwolle en de Verkavelingsweg en de Boerweg in Hasselt. Op deze wegen is de maximumsnelheid 60 km/u. In totaal werden er 13 boetes uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. (2011019041)

 Diefstal uit auto’s

Deventer – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart is ingebroken in een auto aan de Burgemeester van Marlestraat. Hieruit werd, van een bewoner van die straat, een autoradio meegenomen. Om in de auto te komen werd een ruit vernield. Van een bestelwagen aan de Kerkstraat werd zondagavond tussen 19:30 uur en 20:10 uur een ruit ingeslagen. Hieruit werd niets meegenomen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze diefstallen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de auto-inbraken wordt een onderzoek ingesteld. (o.a. 2011018998)

 Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Deventer – Maandagmorgenvroeg 7 maart is het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige, voor rijden onder invloed aangehouden, autobestuurder uit Twello. Bij een controle op de N 344 bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 685 ug/l. Later in nacht werd op de MR. H.F. de Boerlaan een 19-jarige automobilist uit Raalte gecontroleerd en aangehouden. Hij blies 260 ug/l.Op de Solingenstraat bleek maandagmorgenvroeg ook een 21 jarige automobilist uit Deventer onder invloed, te zijn. Hij blies 215 ug/l.

Allen kregen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

(o.a. 2011019109)

 Aangehouden voor mishandeling

Deventer – Zondagmiddag 6 maart is in de Mina Krusemanlaan een 21-jarieg Deventenaar aangehouden voor mishandeling van zijn 20-jarige vriendin. De vrouw liep diverse blauwe plekken op. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011019016)

 Gewond bij aanrijding

Raalte – Bij een kop-staart aanrijding op het viaduct in de Heinoseweg is zondagmorgen 6 maart een 28-jarige automobilist uit de gemeente Dalfsen gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken. Op dit moment is er geen nadere informatie over de toedracht van het ongeval bekend.  (2011018990)

 

Artikel delen: