Van klein doppie naar eigenaar

fokk0.jpg

DALFSEN – Van klein doppie naar eigenaar of liever directeur. Doe det laatste mar niet zegt Fons heel bescheiden. Dan hebben we het over Fons Meulman. Geboren in de Hoonhorst. Daar heeft hij ook op school gezeten. Toen ik elf jaar was, zijn mijn ouders naar Dalfsen verhuist. Ik mocht mee, daar was ik best blij mee.

fokk2.jpg

Geen dure showroom, dat drijft alleen de prijs maar op

Op de vraag hoe kom je hier bij garage Fokkens terecht moet hij mij het antwoord schuldig blijven. Ik heb geen idee. Ik denk dat een van mijn ouders bij Fokkens gevraagd heeft: hebben jullie nog werk veur een klein kereltie? Want ik was dus elf toen ik hier begon. Als broekie begin je dan met de werkplaats aanvegen. Kleine klussies doen. Later kwam ik bij de fietsen afdeling en niet te vergeten bij de benzine pomp terecht.

 

fokkenszwartwit.jpg

dit plaatje is van 1975 met de benzinepompen

In de Prinsenstraat stonden toen onze benzinepompen. Dat kon in die tijd allemaal nog. Daar zijn tegenwoordig wel heel andere regels voor in de bebouwde kom.

fokk1.jpg

  De zaken gaan goed, dit is het derde telefoontje binnen zeer korte tijd en buiten zijn ook nog kopers

Wat menig Dalfsenaar vast nog wel zal weten is, dat we toen enorm veel in fietsen deden. Verkoop, onderhoud en reparatie maar ook in de verhuur, ook aan campinghouders. Tandems hadden we ook. Die afdeling liepen daar toen zeker 2 mensen op. Daarnaast was er nog een autorijschool. Dat waren de tijden van toen. Nu hebben we ons gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van auto’s. Zowel bedrijfs- als personen auto’s. Daarnaast heeft het internet verkoop gigantische vormen aangenomen. www.fokkensbv.nl Je kunt tegenwoordig niet zonder. Het is heel aparte handel. Van heine (ook Heino)  en ver komen die internetters kijken naar onze auto’s.

 

fokk4.jpg
Erkend keurings bedrijf en ook Bovag

Ze komen niet alleen bij ons, gaan ook langs andere bedrijven en zijn zeer goed op de hoogte van prijzen. Dat maakt dat de marge wel wat kleiner wordt en je soms snel moet beslissen. Vroeger was het al snel met de autoverkoop op het eind van de onderhandeling: zullen we het verschil samen delen? Maar dat gaat nu niet meer zo. Het is een snelle handel geworden. Kopers die van ver komen verlangen ook geen onderhoud of garantie, dus dat zijn dan ook andere prijzen.

 

fokk7.jpg

Alleen de dure auto’s staan achter slot

We hebben meestal zo’n 60 auto’s op voorraad, ze hebben dus wel keuze. Maar ook onze eigen klanten kijken op internet om in te zien wat onze voorraad is. Vaak zit er voor hen ook nog al wat leuks tussen. Onze vaste klanten daar zijn we echt gek mee. Die proberen we optimale service te verlenen. We hebben nog klanten die ver voor mijn tijd al hier al kwamen. Ik loop hier al 40 jaar ondertussen. Ik als dalfsennetklooienaar kan beamen dat die mensen daar een prima service verlenen. Niet voor niets ben ik nog steeds klant daar, al sinds ik daar mijn rijbewijs heb gehaald. Service en onderhoud. Daar zijn buiten Fons om, nog 2 monteurs continu mee bezig.

fokk5.jpg

 

Harrie Legebeke en Willy v.d. Vechte.

 

fokk6.jpg

Mais- kerl Harrie

Als vaste klant ervaar ik dat je bij problemen daar gewoon aan kunt kloppen. Dat is wel prettig. Bij grote problemen, hebben ze mij nog nooit laten lopen. Ik kreeg altijd een vervangende auto. Dat is dus een van die kenmerken van dit bedrijf. Ze zullen je niet laten stikken. Wat doe ik hier eigenlijk. Zal ik oe uut leng: Fons heeft gebeld en dacht dat Dalfsennet maar 1 sponsor had.

fook3.jpg

Dat dacht  de gruunte-kerl  Jan Antonissen ook. En dat we nog op zoek waren naar meer adverteerders op deze site. Sorry Fons: Ook voor jou: helaas. Dalfsennet moet schoon blijven. In Dalfsen zijn weekbladen genoeg, die alleen maar reclameboodschappen hebben en verder weinig nieuws melden. Fons gaat nog een poging doen om een foto te mailen van de voorkant met de oude benzinepompen er op, dat is inmiddels gelukt . Maar heeft iemand anders nog oude foto’s van garage Fokkens: doe ze dan even op de mail: info@dalfsennet.nl

Artikel delen: