30 kilometer per uur, geen streep harder

vvkeer1.jpg

Dit lijkt mij toch wel duidelijk!

DALFSEN – Vanmiddag zagen we in de Beatrixstraat bovenstaand bord, aangebracht door een bezorgde aanwonende. Hij was in de tuin aan het krabben, volgens mij op zoek naar aardbeien, ik zei nog: die bint er noe nog niet!!! Vervolgens kwam hij in de benen, toen ik vroeg of je hier maar 30 km per uur mocht. Ik vertelde nog dat ik 8 versnellingen op mijn fiets had. Mak niks uut!

vvkeer2.jpg

Hier zit hij nog bij zijn “aardbeien” en komt al rap naar mij toe voor nader uitleg

Binnen de bebouwde kom mag je maar 30! Ik merkte al gaande weg dat daar meer onder stak. Hij vertelde blijf hier maar even staan, dan kun je met eigen ogen zien hoe vaak hier bijna ongelukken gebeuren. Hij had gelijk binnen 20 minuten bijna 2 keer een kind onder een auto. Het is hier levensgevaarlijk! Daarachter zit een school, daar komen heel wat kinderen vanaf dit tijdstip. Muj kieken zegt hij: weer een bijna ongeluk. Er komt een auto uit tegengestelde richting, uit een eenrichtingsweg, bijna een meisje met een skateboard onder de auto. Daar staan verderop van die paaltjes om de snelheid te remmen, maar de automobilisten geven juist gas om nog net een fietser in te halen voor die paaltjes. Ik hou mijn hart vast hier. Let op: weer een auto uit de eenrichtingsweg weer tegen het verkeer in. Het is hier ook allemaal zo onduidelijk als het maar kan. Daar bij die weg is een verhoging, daar heeft verkeer van rechts weer geen voorrang. Gaande weg het gesprek vertelde hij dat hij bij veilig verkeer zat. Of wil ie door ok bie, want wij kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken! Sorry, daar heb ik de tiet niet veur! Maar mogelijk weet ik nog wel liefhebbers binnen mijn kennissen kring. Doe oe best maar eens verteld hij. Want we kunnen er best weer nieuwe hulp gebruiken.

 

vvkeer3.jpg

Hij draait nog even wat nieuwe schroefjes in de trespa plaat

Mag ik nog een foto maken met oe der bie op? Waar is dat veur dan? Dalfsennet? Hij begint te lachen en zegt dan bin ie Willy. Ik kiek elke dag naar deze site. Hij vindt dat geweldig die site. Hij belooft ook mij wat te mailen als hij bijzonderheden heeft te melden. Kijk zo moeten we dat hebben. Ik stap mijn fiets weer op want ik moet ook nog even naar het kerkplein, daar heeft de gemeente een grap uitgehaald met borden.

Artikel delen: