Regio Politie Persberichten van 8 maart 2011

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Ommen – Een 57-jarige automobilist uit Hardenberg werd op maandagavond 7 maart aangehouden op de N36 voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 245 ug/l en kreeg hiervoor een proces-verbaal uitgereikt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Inbraak in auto

Kampen – Een 23-jarige inwoonster van Kampen deed op maandagochtend 7 maart aangifte van inbraak in haar auto. De vrouw had haar auto rond 10.35 uur afgesloten geparkeerd op de Veenmos. Toen zij een half uur later terugkeerde bij de auto, bleek deze opgebroken te zijn. Voor zover bekend wordt er niets uit de auto vermist. (2011019268)

 Man aangehouden voor winkeldiefstal

Kampen – Een 44-jarige inwoner van Kampen werd op maandagmiddag  7 maart aangehouden in een winkel aan de Oudestraat. De man werd door het winkelpersoneel herkend i.v.m. een winkeldiefstal die de man afgelopen zaterdag gepleegd zou hebben. Hierop seinde het personeel meteen de politie in, waarop hij kon worden aangehouden. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011019330)

 Automobilist onder invloed

Kampen – Een 57-jarige automobilist uit Ens werd op dinsdagochtend 8 maart aangehouden op de Plantsoenstraat voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 335 ug/l en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van twee uur opgelegd. (2011019495)

 Verkeerscontrole

Hasselt – Naar aanleiding van klachten van omwonenden, werd op maandagmiddag 7 maart een verkeerscontrole gehouden op de Verkavelingsweg. Hierbij werden 8 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten die harder reden dan de toegestane snelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur (gecorrigeerd). (2011019428)

 Rijbewijs ingevorderd

Zwolle – De politie heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 maart op de Koggelaan een 31-jarige vrouw uit de gemeente Dronten aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw blies 760 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd en de vrouw kreeg een rijverbod van negen uur. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011019503)

 Aanrijding met letsel

Zwolle – Een 48-jarige vrouw uit Zwolle is maandagmiddag 7 maart met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding op de Middelweg. Een 47-jarige vrouw uit de gemeente Heerder reed in een auto op de Bachlaan en wilde de Middelweg inrijden. Daarbij zag ze vermoedelijk de Zwolse vrouw over het hoofd. Daardoor raakten beide auto’s elkaar. Er is een onderzoek ingesteld. (2011019451)

 

Aangehouden voor poging zware mishandeling

Deventer – Maandagmorgen 7 maart zijn twee 14-jarige jongens uit Deventer aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Zij hadden op Arkelstein een touw over de weg/ het fietspad gespannen en scholden passerende fietsers uit. Bij hen werd een nylon touw inbeslaggenomen. Na verhoor werden zij in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij worden doorverwezen naar het bureau Halt. (2011019247)

 Gewond bij aanrijding

Deventer – Op het fietspad van de Snipperlingsdijk raakte maandagmorgen 7 maart  een 14-jarig fietsster uit Deventer gewond bij een verkeersongeval. Een passerende, tegenliggende fietser raakte een andere fietsster die naast het slachtoffer fietste. Beiden kwamen ten val. Het slachtoffer liep een gekneusde knie op. Ze werd door ambulancepersoneel behandeld en naar huis gebracht. De man reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011019164)

 Diefstallen uit auto’s

Deventer – Op de Molenstraat bleek, maandagmorgen 7 maart, de personenauto van een bewoonster van die straat opgebroken te zijn. Hieruit was o.a. het navigatiesysteem verdwenen. Aan de van Twickelostraat bleek het afgelopen weekend ook een auto opengebroken te zijn. Hieruit was niets weggenomen. Naar de diefstallen wordt een onderzoek ingesteld.(2011019173)

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer –  Maandagmorgen 7 maart is een 56-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan het Boreelplein nam zij levensmiddelen mee zonder die aan de kassa af te rekenen. In dezelfde winkel werd ‘s middags een 69-jarige man uit Deventer aangehouden voor het wegnemen van levensmiddelen, zonder die af te rekenen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Van het bedrijf kregen zij een toegangsverbod van een jaar. (2011019241)

 Onder invloed

Deventer – Dinsdagmorgenvroeg 8 maart is een 41-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op Zutphenseweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Dat werd bevestigd door zijn blaastest in het politiebureau met een score van 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011019492)

 Bekeurd bij gericht controles

Raalte – Maandagmiddag 7 maart zijn op de Wolthaarsdijk drie jonge fietsers bekeurd voor onvoldoende rechts fietsten (meestal met drieën). Hierover waren klachten binnengekomen van mede weggebruikers die door dit verkeersgedrag zelfs van de weg werden gedrukt. (2011019430)

 

Artikel delen: