Regio Politie Persberichten as-woensdag 9 mrt. (we blijven in stijl)

Fietsster gewond bij aanrijding

Staphorst – Een 84-jarige inwoonster van Meppel raakte op dinsdagmiddag 8 maart gewond bij een aanrijding op de Gemeenteweg. De vrouw fietste in de richting van Staphorst toen zij werd ingehaald door een personenauto, bestuurd door een 54-jarige plaatsgenoot. Deze moest uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen. Hierbij raakte hij de bejaarde fietsster die hierdoor ten val kwam. De tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige inwoner van Wilsum, moest op zijn beurt weer uitwijken voor een in de berm geparkeerde personenauto.

 Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken schouder per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek naar het ongeval in. (2011019738)

 Verdachte aangehouden

Kampen – De politie heeft dinsdagavond 8 maart een 20-jarige man uit Kampen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou op een parkeerplaats aan de Nijverheidsstraat op een 28-jarige beveiligingsmedewerker zijn ingereden nadat hij door hem was aangesproken op zijn rijgedrag. Daarbij werd de beveiligingsmedewerker geraakt aan zijn been. Er is een onderzoek ingesteld. (2011019818)

 Fietser gewond bij aanrijding

Gramsbergen – Dinsdagmiddag 8 maart raakte op de Coevorderweg een 54-jarige fietser uit Ane gewond bij een aanrijding. De man kwamuit de richting van het Hoge holt en wilde rechtdoor de brug over fietsen richting het centrum. Tegelijkertijd reed een 58-jarige bestuurder van een bestelbus uit Collendoorn vanaf de Haandrik de brug op. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag de automobilist de fietser over het hoofd, met de aanrijding als gevolg. De fietser raakte gewond aan zijn rug en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. (2011019777)

Automobilist thuis aangehouden na aanrijding

Bathmen – Een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn werd op maandagmiddag 8 maart thuis aangehouden. De man wordt er van verdacht kort ervoor een aanrijding te hebben veroorzaakt op de A1 bij Bathmen. Hierbij zou de man met grote snelheid op een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Enschede, zijn gereden. Deze raakte hierdoor in een slip en sloeg over de kop. De auto kwam tot stilstand in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder bleef bij het ongeval ongedeerd. De Apeldoorner ging er na het ongeval vandoor en kon op basis van het kenteken korte tijd later worden aangehouden toen hij bij zijn woning kwam aanrijden. De man werd ingesloten op het bureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011019697)

 Ongeval met letsel

Zwolle – Een 38-jarige vrouw uit Zwolle is dinsdagavond 8 maart gewond geraakt aan haar knie nadat ze was gevallen op de Sassenstraat. De vrouw reed daar op haar scooter. Vanaf de Sassenpoort kwam een man op zijn scooter aanrijden. Hij nam een wat ruimere bocht om een fietser voorbij te kunnen rijden. De vrouw schrok hiervan en kwam ten val. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011019819)

 Meisje gewond na aanrijding

Zwolle – Een meisje van 10 jaar uit Zwolle is dinsdagmorgen 8 maart gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Rijnlaan. Het meisje fietste samen met haar broertje op de Rijnlaan. Op dat moment reed daar ook een 54-jarige man uit de gemeente Emmen in een vrachtwagen. Volgens een getuige reed de man met de vrachtwagen achteruit om een parkeerplaats van een supermarkt in te rijden. Toen de jongen en het meisje naast de vrachtwagen fietsten kwamen ze ten val. Het meisje kwam daardoor met haar been onder de vrachtwagen terecht. Omstanders wisten de aandacht van de chauffeur te trekken zodat hij stopte. Het meisje is met een wond aan haar been naar het ziekenhuis gebracht. Er is een onderzoek ingesteld. (2011019693)

 Aanhouding voor koperdiefstal

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 8 maart een 34-jarige man uit Zwolle aangehouden voor koperdiefstal. De man zou koper hebben gestolen bij een aantal leegstaande en afgebroken woningen aan de Hoogstraat. Hij is meegenomen naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011019759)

Artikel delen: