Regio Politie Persberichten van vrijdag 10 maart 2011

Verdachte aangehouden voor hennepteelt

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen 9 maart een 33-jarige man uit Zwolle aangehouden voor hennepteelt. Tijdens een controle troffen politiemensen in zijn woning aan de Prinses Julianastraat 110 stekken van hennepplanten aan. De man is meegenomen naar het bureau, verhoord en daarna heengezonden. De planten zijn vernietigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Slachtoffer zakkenrollerij

Steenwijk – Een 48-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijkerland is woensdagmiddag 9 maart het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Bij thuiskomst ontdekte zij dat haar portemonnee uit haar schoudertas was gestolen. Daarin zaten o.a. honderden euro’s en een persoonlijk pasje. Kort daarvoor had zijn in een grootwinkelbedrijf aan de Oosterstraat geld gepind. Achteraf realiseerde zij zich dat er een oudere man tegen haar opgelopen was. Mensen wordt geadviseerd alert te zijn wanneer men geld pint. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

(2011020113)

Voorkom zakkenrollerij: klik hier

Bekeurd bij verkeerscontroles

Steenwijkerland – Bij verschillende verkeerscontroles in de gemeente zijn woensdagmorgen 9 maart vijftig bekeuringen uitgeschreven. Dat was o.a. voor: geen autogordel gedragen (27X); niet handsfree telefoneren (4x); snelheidsovertredingen (14X). In drie gevallen reden bestuurders 30 km/u. sneller dan was toegestaan. Van één van deze bestuurders werd het rijbewijs hiervoor ingevorderd.

(2011020126)

 Gewond bij aanrijding

Bergentheim – Bij een verkeersongeval op de kruising van Roijensweg / Kanaalweg-Oost raakte woensdagmiddag 9 maart een 27-jarige autobestuurster uit Hardenberg gewond. Zij werd met letsel aan haar rug per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij reed over de Kanaalweg-Oost in de richting Hardenberg en verleende op deze kruising geen voorrang aan een van rechts komende 57-jarige autobestuurder uit Hardenberg. Beide auto’s moesten worden afgesleept. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

(2011020019)

 Koperdiefstal

Heeten – Op woensdagmorgen 9 maart werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van koperen leiding. Van het dak van een pand aan de Dorpsstraat werden enkele honderden meters koperen leiding (bliksemafleider) gestolen. Het is onduidelijk wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden. De politie stelt een nader onderzoek naar de diefstal in.

(2011019959)

 Man aangehouden voor bedreiging werkgever

Raalte – Een 40-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagmorgen 9 maart aangehouden voor bedreiging. De man wordt er van verdacht zijn werkgever, een 50-jarige inwoner van Raalte, en zijn familie te hebben bedreigd. De mannen hadden een zakelijk conflict. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

(2011020114)

 Inbraak in kantoorpand

Deventer – Op dinsdagavond 8 maart werd ingebroken in een kantoorpand aan de Keulenstraat. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het is nog onduidelijk of er iets werd buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

(2011019918)

 Automobilist thuis aangehouden na aanrijding

Bathmen – Een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn werd op maandagmiddag 8 maart thuis aangehouden. De man wordt er van verdacht kort ervoor een aanrijding te hebben veroorzaakt op de A1 bij Bathmen. Hierbij zou de man met grote snelheid op een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Enschede, zijn gereden. Deze raakte hierdoor in een slip en sloeg over de kop. De auto kwam tot stilstand in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder bleef bij het ongeval ongedeerd. De Apeldoorner ging er na het ongeval vandoor en kon op basis van het kenteken korte tijd later worden aangehouden toen hij bij zijn woning kwam aanrijden. De man werd ingesloten op het bureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2011019697)

 Man aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 32-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen werd op woensdagmiddag 9 maart in een winkel aan de Beestenmarkt aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde met een pakje shag de winkel te verlaten zonder deze af te rekenen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt.

(2011020034)

 Man aangehouden na kopstoot

Deventer – Een 20-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagmiddag 9 maart aangehouden op het station. De man kreeg in de trein een conflict met een 21-jarige man uit Genemuiden. Op het perron liep dit conflict uit de hand en deelde de verdachte een kopstoop uit aan de Genemuider. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

(2011020147)

 Gereedschap gestolen uit bestelbus

Bathmen – Uit een geparkeerde bestelbus aan de Veldkamplaan werd in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 maart gereedschap gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 22.45 en 05.35 uur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(2011020242)

Artikel delen: