Regio Politie Persberichten van zaterdag 12 maart 2011

Buschauffeur mishandeld door uit de bus gezette jongeren

Zwolle – Vrijdagavond 11 maart heeft een 44-jarige buschauffeur uit Zwolle aangifte gedaan van mishandeling. De man had tijdens zijn rit op de Nieuwe Deventerweg een aantal jongeren uit zijn bus gezet na wat schermutselingen. Hierop werd hij door hen mishandeld.

 De politie heeft nog naar de verdachten gezocht maar helaas niet meer gevonden. Er is een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden op 0900-8844. E.e.a. vond plaats rond 19.20 uur. Eén van de verdachten zat met een gipsbeen in een rolstoel.

Huiselijk geweld

Kampen – Een 22-jarige inwoner uit Kampen is op donderdag 11 maart rond 11.30 uur aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn 22-jarige vriendin mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. De verdachte is ingesloten en krijgt een proces-verbaal. Voor beiden is hulpverlening ingeschakeld. (2011020786)

 Poging tot in brand steken personenauto

Kampen – Op 12 maart rond 04.00 uur, heeft er een poging tot brandstichting plaatsgevonden aan het Van Heutzplein. Getuigen zagen vuur voor de rechtervoorband van een personenauto. Zij hebben het vuur geblust en de politie gewaarschuwd. De rechtervoorband werd door het vuur vernield. De eigenaar van de auto deed aangifte. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie op 0900-8844. (2011020874)

 Mishandeling

Steenwijk – De 27-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Woldpromenade deed in de vroege ochtend van zaterdag 12 maart rond 03.00 uur, aangifte van mishandeling. Het slachtoffer verklaarde door vijf personen te zijn geslagen en mishandeld. Met één van de verdachten heeft hij in het verleden woorden gehad. Door de politie is gezocht naar de verdachten maar deze werden niet meer aangetroffen. De namen van de verdachten zijn bekend en zij zullen worden gehoord. (2011020882)

 

Fietser gewond na aanrijding met auto

Zwolle – Op de Nieuwe Veerallee is vrijdagavond 11 maart een 17-jarige jongen uit Zwolle op de fiets gewond geraakt nadat hij was aangereden door een automobilist. Op de fietsoversteekplaats, bij de kruising met de Kon. Wilhelminastraat, is hij ten val gekomen doordat een 25-jarige bestuurder uit Zwolle hem niet gezien heeft. Deze gaf aan afgeleid te zijn doordat hij met zijn radio bezig was. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. (2011020840)

  Verwarde vrouw aangehouden voor brandstichting

Hardenberg – Bij een bouwmarkt aan de Lange Spruit is vrijdagmiddag 11 maart een 21-jarige vrouw uit Hardenberg aangehouden voor brandstichting. Er was brand uitgebroken in de bouwmarkt bij een stapel hout. Bij de ontruiming van het pand door de BHV-er, liep de verdachte verward rond. Op aanspreken, vertelde ze dat zij de brand had aangestoken. Zij is aangehouden en een nader onderzoek is ingesteld. Er raakte verder niemand gewond. (2011020750)

 Bewoner gewond na burenruzie

Deventer – In de vroege ochtend van zaterdag 12 maart is een 24-jarige bewoner van de Veenweg gewond geraakt, nadat hij is neergeslagen door een 38-jarige buurman. De twee bewoners hadden ruzie, waarbij de aanleiding vermoedelijk geluidsoverlast bij het slachtoffer was, waarop de verdachte hem kwam bedreigen. De situatie escaleerde, waarbij de verdachte het slachtoffer sloeg en deze met zijn hoofd op de stenen vloer viel. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 38-jarige man is aangehouden. Er is een nader onderzoek ingesteld. (2011020895)

Artikel delen: