De natuur kent zijn eigen opruimers.

opruim1.jpg

DALFSEN – Zieke vogels, ook al zijn het roofvogels worden door soortgenoten letterlijk geheel opgepeuzeld, het enigste wat overblijft zijn wat veren. De rommel wordt daarna nog vaak opgeruimd door mieren, vooral de rode bosmier is een echte opruimer. Maar ook oude boomstronken gaan er aan.

opruim2.jpg

Paddestoelen zorgen ervoor dat ook die uit de bossen verwijderd worden en worden omgezet tot voedsel voor andere planten en bomen. De energie die is gestoken in het zagen van berken brandhout, lijkt tevergeefs, zie foto. Mooie stapels gezaagd brandhoud, maar volgens de natuurwetten te lang blijven liggen en de natuur ruimt alles gewoon op.

opruim3.jpg

Hier zijn vooral kevers en dus ook vogels weer blij mee. Ook de omgewaaide bomen zitten vol kevers en torren, zodat ook die boom over een paar jaar geheel aan de grond ligt en er zal weinig van overblijven. Wat is de natuur toch mooi.

 

opruim4.jpg

Anders is het met de laatste foto. Weer een onverlaat die meent dat kunsstof laminaat afval in de natuur hoort. Dit kan de natuur zelf niet opruimen en zal door mensenhanden moeten worden gedaan om geen schade aan de natuur toe te brengen.

opruim5.jpg

Gelukkig gaan komende week veel schoolkinderen op pad om afval op te ruimen, maar dit zullen ze wel niet vinden. (vanaf Milligersteg, rechtaf Oude Vechtsteeg is en na 10 m links) Is het uw laminaat of van uw buren? de dader wordt gezocht.

opruim6.jpg

Een natuur wandelaar die graag geniet van natuuropruimers, maar niet van uw rotzooi, daar is de grijze container voor. Kom daarom zaterdag 19 maart op 9 uur naar Hoonhorst en help ons rommel in de natuur op te ruimen. zie Dalfsennet van donderdag jl. https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.2382

Artikel delen: