Regio Politie Persberichten van zondag 13 maart 2011

Aanrijding met letsel

Staphorst – Op zaterdag 12 maart rond 14.16 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de kruising van wegen Rechterensweg/Rijksparallelweg. Een 21-jarige automobilist uit Staphorst reed met zijn auto over de Rijksparallelweg, komende uit de richting van Meppel en gaande in de richting van Staphorst.

Ter hoogte van de kruising met de Rechterseweg, ziet hij een personenauto langzaam de kruising oprijden. De auto had het knipperlicht naar links in werking en wilde richting Meppel haar weg vervolgen. Gezien de snelheid kon de automobilist uit Staphorst, ondanks hevig remmen, een aanrijding niet meer voorkomen. De auto die werd aangereden door de automobilist uit Staphorst werd bestuurd door een 19-jarige inwoonster uit Staphorst. Zij raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks het feit, dat het neigt naar een voorrangsbord van de automobiliste uit Staphorst, stelt de de technische verkeersafdeling een nader onderzoek in naar de oorzaak en vooral naar de de snelheid waarmee de 21-jarige automobilist uit Staphorst heeft gereden. Gezien de schade aan de betrokken personenauto’s zijn de kentekens in beslaggenomen.

Gewond bij eenzijdig ongeval

Kampen – Zaterdagmiddag 12 maart raakte een 49-jarige motorrijder uit IJsselmuiden gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op het Tichelgat. Hij werd met letsel aan heup, schouder en borstkas per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk gleed zijn voorwiel weg, waarna hij onderuit ging. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011021003)

 Aangehouden voor mishandeling

Kampen – Zondagmorgenvroeg 13 maart is een 17-jarig meisje uit Kampen aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot in een uitgaansgelegenheid aan de Boven Nieuwstraat.  Hij liep verwondingen op aan zijn hals en nek. Bij een woordenwisseling tussen dit tweetal greep het meisje de man bij de nek. In afwachting van haar verhoor werd ze ingesloten. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011021101)

 Kampen – In een uitgaansgelegenheid aan de Flevoweg is zondagmorgenvroeg 13 maart een 20-jarige vrouw uit Elburg aangehouden. Zij mishandelde bij een conflict in deze zaak een 17-jarig meisje uit Kampen. Het slachtoffer liep waarschijnlijk een gebroken neus op. De Elburgse werd ingesloten. Tegen haar wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011021130)

 Aanhouding van drankrijder

Zwolle – Aan de Schipbeek is zaterdagavond 12 maart een 49-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was in beschonken toestand in zijn brommobiel gestapt. Getuigen hadden hem nog geprobeerd tegen te houden. De man blies 505 ug/l. Aangezien hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er is tevens proces-verbaal opgemaakt. (2011021006)

 Man aangehouden voor bedreiging met mes

Zwolle – Aan de Assendorperstraat is zaterdagavond 12 maart en 58-jarige Zwollenaar aangehouden voor het bedreigen van en 47-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer, eigenaar van een horecagelegenheid aldaar, was door de verdachte met een mes bedreigd. Op basis van het signalement van de man, kon deze bij een winkel in dezelfde straat worden aangehouden. De man is insloten voor nader onderzoek. Wat de aanleiding van de bedreiging was, in niet bekend. (2011021019)

 Twee mannen aangehouden voor vernieling en belediging

Zwolle – Op het politiebureau aan de Koggelaan zijn zaterdagavond 12 maart twee mannen aangehouden voor respectievelijk vernieling en belediging. De mannen waren met z’n drieën op het bureau vanwege een bekeuringssituatie. In de aangiftekamer werd een 20-jarige Zwollenaar boos, waarop hij een beeldscherm oppakte en trachtte dit kapot te gooien. Toen hij hiervoor werd aangehouden, bemoeide zijn 24-jarige vriend uit Zwolle zich hiermee en begon de politieagenten te beledigen. Hij is toen eveneens aangehouden. (2011021053 & 2011021052)

 Aangehouden voor belediging

Zwolle – In de Voorstraat is in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart een 23-jarige man uit Oldebroek aangehouden voor belediging. De man had samen met nog een aantal jongeren overlast veroorzaakt bij een horecagelegenheid aldaar en de groep werd de straat op gewerkt. De verdachte bleef zich echter recalcitrant gedragen en beledigde daarbij de aanwezige politieagenten. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011021071)

 Man aangehouden voor mishandeling tijdens voetbalwedstrijd

Gramsbergen – Zaterdagochtend is op een voetbalveld aan de Hoge Holt een 21-jarige man uit Vroomshoop aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige man uit Ane. De twee mannen, behorende bij de twee aldaar rivaliserende teams op het sportveld, kregen een conflict, waarbij de verdachte een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan het slachtoffer. Deze hield hier een gezwollen lip en een bloedneus aan over. (2011020912)

 Man gewond na aanrijding

Hardenberg – Op de Haardijk is zaterdagochtend 12 maart een 31-jarige man uit Hardenberg gewond geraakt, toen hij met zijn auto tegen een paal van een verkeerslichteninstallatie reed die op een middengeleider stond. De man reed op de Haardijk op de linkerrijstrook. Op de rechterrijstrook reed een vrachtwagen. Op een gegeven moment dacht het slachtoffer dat de vrachtwagen naar links zou komen, wat echter niet het geval was, want deze reed gewoon rechtdoor. De 31-jarige bestuurder schrok echter wel dusdanig dat hij de macht over het stuur verloor en de genoemde aanrijding volgde. Hij is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. (2011020945)

 Onder invloed en poging tot doodslag

Mariënberg / Sibculo  – Op de Kloosterdijk in Sibculo is in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart een 28-jarige man uit Hengelo (Ov) aangehouden voor rijden onder invloed en poging tot doodslag. De man kreeg bij een alcoholcontrole op de Kloosterdijk in Mariënberg een stopteken. Dit negeerde hij en hij reed zonder vaart te verminderen door. De politieman die het stopteken had gegeven kon nog net opzij springen. Hierop is men achter de man aangegaan en is hij alsnog staande gehouden. Hij blies een F. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 785 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zit nog vast. (2011021068)

 Aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Zaterdagmorgen 12 maart is in het werkgebied van het politieteam Deventer-Noord/ Diepenveen een 35-jarige Deventenaar aangehouden en ingesloten voor huiselijk geweld. Hij sloeg zijn echtgenote en bedreigde haar met verdergaand geweld. De vrouw vluchtte het huis uit. De man krijgt een huisverbod. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011020957)

 Aangehouden voor verzet

Deventer – Een 16-jarige jongen uit Tynaarloo is zaterdagavond 12 maart aangehouden en ingesloten voor verzet tegen de politie. Bij een opstootje in een instelling aan het Vlier weigerde hij te vertrekken en nam een dreigende houding aan. Hierop werd hij ingerekend, waarbij hij het nodige verzet bood. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011021031)

 Verboden wapen

Deventer – Bij een 38-jarige Deventenaar is zaterdagmorgen 12 maart een stroomstootwapen in beslaggenomen. Dat werd bij een controle aangetroffen in zijn auto op de Veenweg. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011020966)

Brandstichting auto

Deventer – Een passerende beveiligingsmedewerker ontdekte zaterdagavond rond 20:26 uur brand in een geparkeerde auto aan de Antwerpenweg. De brand bleek aangestoken te zijn. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze brand wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden bij Bel M. via 0800-7000. Naar de brand wordt een onderzoek ingesteld. (2011021055)

 Aangehouden voor mishandeling

Deventer – In een instelling aan Frieswijkerweg is zaterdagavond 12 maart een 16-jarige jongen aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Hij had een medebewoonster met een stok geslagen. Onder groepjes bewoners was onenigheid ontstaan. Naar de omstandigheden rond de mishandelingwordt een nader onderzoek ingesteld. (2011021036)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: