Regio Politie Persberichten van dinsdag 15 maart 2011

Man lichtgewond bij aanrijding  

Staphorst – Een 42-jarige automobilist uit Sneek raakte op maandagochtend 14 maart lichtgewond bij een aanrijding op de A32. De man moest hard remmen voor een personenauto die voor hem reed. Deze personenauto wilde op het laatste moment nog invoegen in de rechter rijstrook (afrit richting Hoogeveen).

De man uit Sneek kon op tijd remmen maar de vrachtwagen achter hem reed kon hem niet meer ontwijken. Deze reed vervolgens achterop de auto van de Sneeker automobilist. Deze werd door het personeel van de ter plaatste geroepen ambulance behandeld maar kon daarna zijn weg weer vervolgen.

 Inbraak bij bedrijf en kantine

Blokzijl –  Bij een bedrijf aan de Kanaalweg werd vermoedelijk in de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het is nog niet duidelijk of er iets werd weggenomen. Ook bij een naastgelegen kantine werd ingebroken. Men kwam hier ook binnen door een deur te forceren. De buit bestond uit diverse etenswaren. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraken in. (2011021385/ 2011021389)

 Partij schoenen gestolen uit vrachtwagen

Staphorst – Een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Klazinaveen deed op dinsdagochtend 15 maart aangifte van diefstal. De man had zijn vrachtwagen op maandagavond rond 18.45 uur geparkeerd op de parkeerplaats Dekkersland. Toen hij de volgende ochtend rond 03.45 uur weer wilde vertrekken en zijn vrachtwagen controleerde, bleek het dekzijl van zijn oplegger te zijn opengesneden. Uit de oplegger werd een partij sportschoenen weggenomen. De politie roept eventuele getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien op om zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. (2011021669)

 Man beroofd van fiets

Zwolle – Zondag 13 maart omstreeks 04.00 uur werd een 27-jarige man uit Zwolle beroofd van zijn fiets door een onbekend tweetal. Het slachtoffer fietste met een vriend door de Van Karnebeektunnel in de richting van Zwolle-Zuid. In de tunnel stonden twee mannen die hen uit scholden en hen achtervolgden. Vermoedelijk in een doodlopend straatje aan de Stockholmstraat trekken ze de Zwollenaar van zijn fiets. Hij gaat er vervolgens te voet vandoor. De man keerde even later terug, maar toen bleek zijn fiets verdwenen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat verband kan houden met deze zaak? Neem dan contact op met het politieteam Zwolle-Centrum/Zuid via 0900-8844. Een anonieme melding kan gemaakt worden via 0800-7000. Meer informatie over Bel M. (Meld Misdaad Anoniem)? Klik hier.(2011021349)

 Minderjarige winkeldief aangehouden

Zwolle – Een 17-jarige jongen uit Hardenberg werd maandagmiddag 14 maart aangehouden voor winkeldiefstal. Hij probeerde bij een winkel in het Maagjesbolwerk een computerspel weg te nemen, maar werd betrapt. Hij werd overgedragen aan de politie en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. (2011021598)

   

 Woninginbraak Heino en poging woninginbraak Raalte

Getuigenoproep

 Raalte – Bij een woning aan de Kamille is vermoedelijk in het weekend van 12 en 13 maart geprobeerd in te breken. De bewoners ontdekten maandag 14 maart dat één van de ramen van de woning geforceerd is. Zij missen tot op heden geen waardevolle spullen. Ook deze zaak heeft het politieteam Salland in onderzoek. Een buurtonderzoek is uitgevoerd, maar de politie is ook op zoek naar getuigen die gedurende het weekend iets hebben gezien en/of gehoord dat verband kan houden met deze vermoedelijke poging inbraak. Wij zijn bereikbaar op bovenstaande telefoonnummers. (2011021298 / 2011021526)

Geen verdenking hennepkweek

Grafhorst, 15-03-2011

Vorige week dinsdag 8 maart is onderzoek verricht naar vermeende hennepkweek in een woning aan de Meenteweg. Daarbij werden geen hennep of attributen voor een hennepkwekerij aangetroffen. Het onderzoek in de woning vond plaats naar aanleiding van een anonieme melding die bij de politie was binnengekomen. De bewoner van de woning staat buiten elke verdenking van het bezit of vervaardiging van hennep.

Artikel delen: