Leerlingen maken Nieuwleusen schoon van zwerfvuil

NIEUWLEUSEN – Op woensdag 16 maart gaan 62 brugklasleerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen op pad om de omgeving schoon te maken. Zo dragen zij hun steentje bij om zwerfafval op te ruimen voor de opruimactie `Natuurlijk Schoon’. Deze actie, georganiseerd door de ROVA, vindt plaats in de week van 14 tot en met 18 maart.

De leerlingen doen dit in het kader van een maatschappelijke stage met als onderwerp `de leefomgeving.’ Deze actie is tweeledig. Een deel bestaat uit het opruimen van zwerfafval onder leiding van Staatsbosbeheer (bij de Werkschuur), Waterschap Groot Salland (bij de Hulsterplas), de gemeente Dalfsen (de snoeproutes tussen de winkels en school) en ROVA (het centrum). Voor het schoonmaken van de Hulsterplas zet het Waterschap Groot Salland een zogeheten maaiboot in, waarmee normaal gesproken de watergangen worden schoongemaakt van overtollige waterplanten die de wateraan- en -afvoer kunnen belemmeren. Educatief programma over afval

Voor het tweede deel wordt de groep met de Groenbus van ROVA opgehaald voor een educatief programma over afval. Leerlingen krijgen voorlichting over de gevolgen van afval op het milieu en over het belang van afval scheiden. Een rondleiding door het bedrijf van ROVA maakt ook onderdeel uit van het programma. Rond het middaguur wordt al het verzamelde afval op het schoolplein bij elkaar gebracht en sluit wethouder Agricola van de gemeente Dalfsen de actie af. (Bron: Waterschap Groot Salland)

Artikel delen: