Regio Politie Persberichten van woensdag 16 maart 2011

Man bestolen bij wisseltruc

Deventer – Een 45-jarige inwoner van Munster (Duitsland) werd op dinsdagochtend 15 maart ongemerkt bestolen op het Grote Kerkplein. Het slachtoffer werd aangesproken door een onbekend, gebrekkig Engels sprekende man die twee Euro wilde wisselen.

Op het moment dat het slachtoffer zijn portemonnee opende begon de onbekende man zich met het wisselen te bemoeien. Pas later merkte het slachtoffer dat het papiergeld uit zijn portemonnee was verdwenen. De politie waarschuwt voor dergelijke wisseltrucs. Criminelen zien bij wisseltrucs regelmatig kans om slachtoffers geld en/of bankpasjes afhandig te maken.

Fietser gewond bij aanrijding

Hasselt – Een 46-jarige fietser uit Zuidwolde is op dinsdagmiddag 15 maart gewond geraakt bij een aanrijding op de Zandvoortweg. De man kwam vanaf de Vechtlaan en botste ter hoogte van de kruising tegen de zijkant van een bestelauto. De man liep bij de aanrijding vermoedelijk een hersenschudding op en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. (2011022005)

  Man aangehouden na bedreiging met mes

Deventer – Een 19-jarige inwoner van Deventer werd op dinsdagochtend 15 maart in zijn woning aangehouden voor bedreiging. De man had een conflict gekregen met een familielid en bedreigde deze met een mes. De man werd met gebruik van pepperspray onder controle gebracht waarna hij werd aangehouden. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Voor betrokkenen zal een hulpverleningstraject worden opgestart. (2011021859)

 Man met gestolen fiets aangehouden

Deventer – Een 37-jarige inwoner van Deventer werd op dinsdagmiddag 15 maart aangehouden op de Deltalaan. De man reed op een fiets die als gestolen geregistreerd stond. De fiets werd hierop in beslag genomen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011021984)

 Beroving van 93-jarige vrouw

Zwolle – Op de Ruusbroecstraat is dinsdagmiddag 15 maart rond 14.10 uur een 93-jarige inwoonster van Zwolle beroofd van haar tas. De vrouw liep aan de linkerkant van de weg (zijde Hornstraat), toen er nog voor de Hornstraat een persoon op een fiets links van haar over het gras heen fietste. Deze persoon pakte haar rollator vast en greep haar tas. Hij of zij ging er vervolgens weer vandoor. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen van deze beroving. Er is helaas slechts een summier signalement beschikbaar: vermoedelijk blanke huidskleur, donkere jas waarbij de dader de capuchon over het hoofd droeg. Wellicht zijn er bewoners uit de straat die iets hebben waargenomen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (2011021978)

 Rijbewijs ingevorderd van bromfietser

Zwolle – Aan de Bachlaan is dinsdagavond 15 maart een 27-jarige man uit Zwolle op zijn bromfiets aangehouden wegens rijden onder invloed en zonder helm. De man blies 665 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal. Hij kreeg tevens een bekeuring voor het niet dragen van een helm. (2011022040)

 Man gewond naar ziekenhuis na mishandeling

Zwolle – Dinsdagavond 15 maart is een 21-jarige bewoner van de Palestrinalaan gewond overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij was mishandeld. De man belde de politie, omdat hij door een bekende van hem in zijn eigen woning zou zijn geslagen. Deze bekende kwam iets ophalen, waarna er klappen zouden zijn gevallen en deze verdachte een ruit had vernield. De verdachte was inmiddels niet meer aanwezig. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. (2011022057)

 Hennepkwekerij opgerold, bewoner aangehouden

Zwolle – In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 maart is er aan de Boxbergenstraat een 53-jarige bewoner aangehouden wegens het aantreffen van een hennepplantage in zijn woning. E.e.a. werd ontdekt door een grote lekkage en een brandalarm dat afging. In de woning werden in diverse ruimtes op zowel de eerste als de tweede verdieping kwekerijen aangetroffen. De woning wordt ontruimd. Er is proces-verbaal opgemaakt. Ook de energieleverancier doet aangifte tegen de verdachte wegens diefstal van stroom. (2011022094)

Artikel delen: