WEER Slachtoffer van phishing: WAARSCHUWING! LET OP!

Staphorst – Een 43-jarige inwoonster van Staphorst werd op dinsdagmiddag 15 maart bestolen van een aanzienlijk geldbedrag. Het slachtoffer werd gebeld door een onbekende vrouw die zich voordeed als een medewerkster van haar bank. De ‘medewerkster’ vroeg of het slachtoffer ook mails ontving van haar bank.

Toen zij dit beaamde vertelde de onbekende vrouw dat dit waarschijnlijk valse mails waren en dat ze wilde helpen om deze mails in de toekomst te voorkomen.  Hiervoor moest het slachtoffer enkele handelingen verrichten door haar pas in de reader te steken en verschillende codes door te geven. Aan het einde van de dag bleek er een aanzienlijk bedrag van haar rekening te zijn geschreven. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken. Banken zullen nooit telefonisch vragen om codes door te geven. Vraag indien u de situatie niet vertrouwt of u zelf terug kunt bellen of neem zelf contact op met uw eigen bank. Meer informatie over phishing vindt u hier.

Dalfsennet heeft al heel vaak mensen hier voor gewaarschuwt: geef nooit uw persoonlijke gegevens af via de telefoon. Uw bank zal er nooit of nimmer om vragen!! Doe dat dus niet! ook al praten ze nog zo mooi!

dus trap daar niet niet! Je bent dan snel arm dan dat de bedoeling is. Dit is nu al het 2e geval in Staphorst binnen een week. Ik hoop dat Dalfsenaren dit niet zal overkomen. U in iedergeval niet, want u bent voldoende voorbereid. Wat je wel zou kunnen doen is zeggen dat je nu even geen tijd hebt en dat je haar straks wel even terug beld. Dan komt er in iedergeval ( al zei daar intrappen) een telefoonnummer in beeld. Mogelijk kan daar de politie wat mee.

Artikel delen: