Vrijwilligers Hulstkampen bedankt door CDA Dalfsen

nldoet_nieuwleusen.jpg

Janine Schiphorst deelt chocola uit aan een vrijwilligster”

DALFSEN – De meer dan 125 vrijwilligers van verzorgingshuis De Hulstkampen uit Nieuwleusen zijn in het kader NL DOET dit jaar extra in de schijnwerpers gezet. Afgelopen zaterdag werden de aanwezige vrijwilligers verrast door een grote delegatie CDA-ers met chocola. Voor de niet aanwezige vrijwilligers werd een grote mand chocolaatjes achtergelaten.

“Elke week staan er meer dan 125 vrijwilligers klaar om te helpen. Mede daardoor kunnen we goede zorg blijven leveren.” Aan het woord is mevrouw Marjan Spin, teamleider binnen het verzorgingshuis.

Voor het zevende jaar op rij zet het CDA Dalfsen een groep vrijwilligers in het zonnetje. Dit in het kader van NL DOET (voorheen Make A Difference Day). Ditmaal heeft de lokale CDA-afdeling gekozen voor de vrijwilligers van verzorgingshuizen. “We zijn begonnen in Nieuwleusen, maar daar blijft het niet bij”, aldus raadslid Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte. “De vrijwilligers uit Dalfsen en Lemelerveld komen ook aan de beurt.”NL Doet wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Vorig jaar kwamen zo’n 150.000 mensen in actie voor sociale organisaties tijdens NL DOET 2010. Zij klaren ruim 3.000 klussen, zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel of het organiseren van een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis.

Het CDA Dalfsen kiest er voor om elk jaar om een groep vrijwilligers of besturen in het zonnetje te zetten, zodat de vrijwilligers er zelf ook wat aan hebben.

Artikel delen: