D(r)ammen in Heino

  

HEINO – Bescheiden klasseringen voor damteams.In de accommodatie van Summercamp Heino werden woensdagmiddag de finalewedstrijden dammen gespeeld van welpenteams uit de hele provincie Overijssel.Vanouds doen daar ook de teams uit de gemeente Dronten aan mee. De Tamarisk uit Biddinghuizen, vorig jaar nog kampioen van Overijssel , deed dit keer opnieuw met twee teams mee.

Het eerste team kwam met erg wisselvallige prestaties uit op de zevende plaats, waarmee ze nog reserve staan voor deelname aan de halve finale van het NK. Het tweede, nog erg jonge team moest zelfs genoegen nemen met een 13e plaats. Het Kompas uit Dronten, dat voor het eerst meedeed op dit niveau eindigde voorlaatst op de 14e plaats.

Verreweg het best bracht de Branding uit Swifterbant het ervan af. Dit team dat met name op de eerste twee borden in Michel Hof en Willem Kroon sterke clubspelers presenteerde weerde zich kranig in het sterke geweld van de concurrerende teams uit Almelo (De Mare 1 en 2 werden respectievelijk kampioen en derde) en Heino. Michel en Willem bereikten zeer hoge plusscores. Stan van Elp presteerde op bord 3 als nog onervaren speler naar behoren, maar moest wel genoegen nemen met 5 uit 8, waar Ilse van Dalen het op bord 4 tot 7 uit 8 schopte. Er is nog tijd om verder te trainen: de halve finales van het NK worden gespeeld op 14 mei, plaats nog onbekend. Klik hier voor alle foto’s:http://www.biddinghuizen.org/fotoboek/fotoboek.asp?fotoid=2167

(bron BHZNet)

Artikel delen: