Eerst mijn vriendin, de pony’s, dat is mijn tweede hobby

herp1.jpg

Herman Pot

LENTHE – HOONHORST – Wie zien we daar op zo’n klein trekkertie door het laand crossen: Dat is Herman Pot. Herman is het land aan het sleppen. Klim ma over de hekkie hen: der zit geen stroom op. Goeiendag, det is lange lene! Wat bij toch aan t doen? Ik bin het ponylaand ant’sleppen. De boel is net deur e zaait.

herp2.jpg

vol gas!

herp5.jpg

Hier de sleuve veur de afwatering

Door hek een sleuve laoten graam, noe zit er een piepe in, zo det het overtollige water de sloot in kan. Hoe ist met Herman? Mirakels best zegt hij, ik kant niet aans zeng.

Vanmon hek nog e volksdaanst  in Broeklaand en mien vriendinne is weer trugge noar Winschoten, dan kan ik weer met (andere) mien hobby bezig. Pony’s is naast mijn vriendin dus mijn grootste hobby. Wel drie, soms wel vier keer per dag fiets ik hier heen.

herp3.jpg

Beetje voeren, water geven en een beetie klooien. Het is nu zo’n prachtig weer, dan is het toch heerlijk om buten te ween! Herman huurt een stuk wei van zijn oomzegger. Hier naast had ik ander halve bunder, det hek verkoch. Veels te groot. Dan mut ik der zo veel pony’s op laten loten en dan haal ik mie te vulle werk an. Op een gegeven moment had ik der 17. 

herp4.jpg

Noe een kleiner lappie grond en 6 van die dieren is genog. Twee bint der nog drachtig. Ik mut mie ok niet te vulle werk aanhaaln. Want de jaren telt wel deur. Hoe old bin ie dan al Herman.  70 vertelt hij, ma ik vuule mie nog veerntwintig!

herp6.jpg

Hoelang is geleden det oen zwager Graads Damman al weer is overleden? Det is al weer 8 joor! Go’h  det was water vrogger, Graats, Gerrit en Jans van de Vosboer. Det ging der soms van in de keuken. Wat een verhalen! Wat een tiet, wat een tiet was det toen! Door denk ik nog vake aan trugge. Mien buurman Martien die brengt af en toe (tegen betaling) wat balen heui, door go ik zelf niet met matteln. Want as ik det zelf mut doen(det heuin), mut ik ok weer allerlei machines aanschaffen en onderhooln. Dis vulle makkelijker. 

herp7.jpg

Door giet weer hen!

Nou Herman, goot nog mar eens op de trekker zitten, dan kan ik door ok nog een foto van maken.

Goodgaon! En hennig an doen!

Artikel delen: