Regio Politie Persberichten van dinsdag 22 maart 2011

Te snel;

IJhorst – Aan de Heerenweg werd maandag 21 maart een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden tien automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval met scootmobiel

Kampen – Op de Europa-allee raakte maandagmiddag een 68-jarige vrouw uit Kampen gewond, toen zij op de rotonde bij de Flevoweg met haar scootmobiel omviel. De vrouw wilde linksaf slaan, maar nam de bocht te strak. Daardoor sloeg de scootmobiel om en belandde de vrouw onder het voertuig. Omstanders wisten haar vanonder het voertuig te bevrijden. De vrouw werd met been- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2011023675)

 Drie aanhoudingen bij aantreffen hennepkwekerij

De Pol – In een woning aan de De Pol werden maandag 21 maart een 18-jarige man uit Amsterdam, een 25-jarige man uit Hoofddorp en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs. De politie was in de woning aanwezig na een anonieme tip via Bel M, Meld Misdaad Anoniem, waarin gemeld werd dat zich in het pand een hennepkwekerij zou bevinden. De politie trof inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 550 planten en bijna 3000 stekjes aangetroffen. De hennep en gebruikelijke groeiapparatuur werden inbeslaggenomen en worden vernietigd. De aangehouden mannen waren op het moment van het onderzoek aanwezig in het pand. Zij zijn na verhoor ingesloten voor nader onderzoek. (2011022462)

 Getuigenoproep: vier dode kippen aangetroffen bij fietsenhok carpoolplaats

Rouveen – Op zaterdagochtend 19 maart ontdekte een voorbijganger vier dode kippen bij het fietsenhok bij de carpoolplaats bij de Lichtmis. Vermoedelijk heeft iemand de kippen de nek omgedraaid en bij het fietsenhok neergegooid. Vermoedelijk waren de kippen al één a twee dagen dood voordat ze gevonden zijn. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u iets opvallends gezien bij het fietsenhok bij de carpoolplaats Lichtmis of weet u waar de kippen vandaag komen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar het politieteam Horst en Waterland. (2011023125)

 Getuigen gezocht van gepleegde vernielingen Veerpontje

Genemuiden – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van vernielingen die vermoedelijk tussen vrijdagavond 18 maart (na 22.00 uur) en zaterdagochtend 19 maart zijn aangericht bij het Veerpontje. Zo zijn er op de kade lantaarnpalen omgebogen, is er een prullenbak in brand gestoken en is er een rode kast (met daarin een reddingsboei) uit de grond getrokken. Van de veerpont zijn reddingsblokken in het water gegooid en is er onder andere een vlag weggenomen. Deze reddingsblokken en de boei konden zaterdagochtend weer uit het water gevist worden en ook de vlag (die verderop in een boom hing) hangt weer op de veerpont. Er is aangifte gedaan van vernieling. De politie verzoekt mogelijke getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar het politieteam Horst en Waterland. (2011023010/2011023190)

 Verkeerscontrole met videoauto

Regio – Afgelopen weekend is de videoauto van het Team Verkeer weer ingezet voor controle op de gedragsregels in het verkeer. Op zaterdag is de videoauto ingezet voor toezicht op het verkeer rondom de Tank S Rally (bezoekers en wedstrijddeelnemers) in het grensgebied tussen de regio’s Flevoland en IJsselland, waar deze rally gehouden werd (het gebied tussen Kuinre en Kampen). Hierbij werd ook samengewerkt met de videoauto van de politie Flevoland.

Op zondag is de videoauto van IJsselland ingezet voor toezicht op de normale gedragingen in het verkeer. Mede door het mooie was er veel verkeer op de weg, waaronder zeer veel motorrijders. Na een lange winter moeten de motorrijders en het overige verkeer altijd weer een beetje aan elkaar wennen, maar de dag verliep in onze regio zonder noemenswaardige ongelukken. Het merendeel van de motorrijders hield zich bovendien keurig aan de verkeersregels. Een enkeling kon zich echter niet inhouden en werd bekeurd, waarvan de meesten voor te hard rijden.

In totaal zijn door de bemanning van de videoauto van IJsselland de volgende bekeuringen uitgeschreven:

– 18 x overschrijden max. snelheid met meer dan 30 km/u;

– 2 x niet dragen autogordel;

– 2 x overschrijden doorgetrokken streep.

InvorderingenVan twee automobilisten en twee motorrijders werd het rijbewijs ingevorderd omdat de maximum snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden. De overtreders reden respectievelijk twee keer 134 km/u gecorrigeerd bij 80 km/u max., een keer 123 km/u gecorrigeerd bij 60 km/u max. en een keer 131 km/u gecorrigeerd bij 80 km/u max.  

32 bekeuringen bij verkeerscontrole

Zwolle – Op maandag 21 maart zijn er 32 bekeuringen uitgeschreven bij meerdere verkeerscontroles. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid (15 x), het niet dragen van de autogordel en het niet voeren van de fietsverlichting. Daarnaast is er één bromfietsbestuurder, waarvan het rijbewijs al eerder was ingenomen, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 675 ug/l bij de ademanalysetest. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren. (2011023706)

 Politiemedewerker geslagen

Zwolle – Op maandagavond 21 maart is in Zwolle-Zuid een 25-jarige politiemedewerker geslagen door een 22-jarige man uit Zwolle. De politiemedewerker kreeg de melding dat er mogelijk een huiselijk geweldszaak gaande was in een woning in Zwolle-Zuid. Toen hij met een collega arriveerde hoorden ze veel geschreeuw. Na enkele malen geprobeerd binnen te komen, liet de vrouw des huizes de politiemedewerker binnen in de tuin. Hierop werd hij direct door de 22-jarige man geslagen. De man gedroeg zich agressief en verzette zich bij zijn aanhouding. De man kon uiteindelijk aangehouden worden en is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De 25-jarige politiemedewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling. De Stichting Huiselijk Geweld is in kennis gesteld. (2011023715/ 2011023711)

 Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder

Zwolle – Op maandagmiddag 21 maart is op de Thomas à Kempisstraat een 44-jarige autobestuurder uit Zwolle aangehouden voor het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. De man had eerder die middag onenigheid gehad in het verkeer met een andere weggebruiker bij de kruising Marsweg-Hortensiastraat-Leo Majorlaan. Hierbij heeft hij de auto van de andere weggebruiker geraakt. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Hij blies 620 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Er is aangifte gedaan van het verlaten van de plaats van een ongeval zonder het bekend maken van de identiteit. (2011023668)

 Man geslagen door onbekende man

Getuigen gezocht

Zwolle – Op maandagavond 21 maart rond 20.45 uur is een 25-jarige Zwollenaar in zijn woning aan de Madurastraat geslagen door een onbekende man. Er werd bij de 25-jarige man aangebeld waarop hij de deur opende. Er stonden twee onbekende mannen voor de deur die vroegen of hij hen zojuist gebeld had. Dit was niet het geval. Vervolgens kreeg de man uit het niets een vuistslag in zijn gezicht en een trap in zijn maag. Hierop gingen de twee mannen ervandoor in de richting van de Molenkampsweg. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het signalement van de twee mannen is als volgt: Beiden zijn rond de 25 jaar oud, hebben een donkere huidskleur en donker haar. Eén van hen heeft een mager postuur en is tussen de 1.80 – 1.85 meter lang. De andere man heeft een normaal postuur en is circa 1.75 – 1.80 meter lang. Beiden droegen donkere kleding.De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien dat te maken kan hebben met deze mishandeling, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar politieteam Zwolle-Oost. (2011023705)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Maandagmiddag 21 maart is een 14-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan de Dreef nam hij frisdrank weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Van het bedrijf kreeg hij een toegangsverbod. Na verhoor werd hij in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011023609)

 Deventer – Een 78-jarige Deventenaar werd maandagmorgen 21 maart aangehouden voor diefstal van levensmiddelen uit een supermarkt aan het Broederenplein. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011023476)

 Ingesloten  voor huiselijk geweld

Deventer – Een 43-jarige Deventenaar is maandagmorgen 21 maart aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Hij had zijn vrouw meerdere keren geslagen en bij haar keel gegrepen. Voor beiden is een hulpverleningstraject in gang gezet. De man kreeg een huisverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011023490)

 Gewond bij verkeersongeval

Raalte – Een 56-jarige fietsster uit Raalte raakte maandagmorgen 21 maart gewond bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwe Markt / Deventerweg / Domineeskamp. Zij werd met letsel aan o.a. een pols en haar hoofd per ambulance naar huis gebracht. Zij kwam in botsing met een auto, bestuurd door een 61-jarige plaatsgenoot. Die reed, komende vanaf de Domineeskamp de kruising op. Het slachtoffer dat vanaf de Deventerweg de kruising op reed zag de auto te laat en kon die niet meer ontwijken, waardoor zij ten val kwam. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011023585)

Artikel delen: