Open huis Landstede Kinderopvang Nieuwleusen op 15 april

NIEUWLEUSEN – Bij Landstede Kinderopvang Nieuwleusen (t Hummelhof) krijgen kinderen alle ruimte om te groeien. Dit dankzij de kindvriendelijke ruimtes, het pedagogisch concept Reggio Emilia en allerlei leuke en zinvolle activiteiten, vertelt leidinggevende Margreth Kikkert enthousiast. Voor iedereen die hierover meer wil weten, organiseert het kinderdagverblijf op 15 april een open huis.

Kinderopvang Nieuwleusen sluit aan bij het ritme en de beleving van het kind. Structuur is daarbij belangrijk: zo zijn er vaste breng- en haaltijden en werkt het kinderdagverbijf met vaste pedagogisch medewerkers die samen een warm en stabiel team vormen en alle kinderen kennen.

Kikkert: Wij werken vanuit het pedagogisch concept Reggio Emilia. Dat betekent dat wij uitgaan van wie het kind is en wat hij of zij kan, welke talenten het heeft. Door een positieve benadering – al hun kunstwerken zijn goed en mooi – wordt de ontwikkeling van kinderen extra gestimuleerd.

Om de processen vast te leggen hoe kinderen de activiteiten beleven, maken we veel fotos. Deze hangen we op en stoppen we in de persoonlijke mappen van de kinderen. Elk kind krijgt vanaf het begin zon map als herinnering aan hun tijd in t Hummelhof.

Elke dag naar buiten

Natuurbeleving en beweging is ook een belangrijk element van Reggio Emilia: We gaan elke dag naar buiten. Daar kunnen de kinderen hoogtes en structuren ervaren. Zo is er gras, een zandbak, een doolhof, een glijbaan, een voelwand, een regenton en doorkijkgaten.

De binnenruimtes, met de verschillende hoekjes, zijn kindvriendelijk. Ze zijn bijvoorbeeld ingericht met echte materialen (pannen, telefoon, keukenblokje), een verkleedhoek, een bouwhoek, een zandtafel en een leeshoekje waar kinderen heerlijk op een kussen boekjes kunnen bekijken.

Regelmatig organiseert het kinderdagverblijf zinvolle activiteiten zoals op bezoek gaan bij de bewoners van verzorgingshuis De Hulstkampen. Ook wordt er aandacht besteed aan Dierendag en de Kinderboekenweek en is er altijd een Opa & Oma Week. Twee keer per week is er Peuterplus: voor kinderen vanaf 3 jaar wordt dan een educatieve activiteit georganiseerd.

Contact met ouders

Dat Kinderopvang Nieuwleusen het kind centraal stelt wordt door ouders gewaardeerd: Ouders geven telkens weer aan dat zich welkom voelen bij ons, weet Kikkert. Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel hun kind achterlaten, daarom hebben de pedagogisch medewerkers bij het brengen en halen ook altijd even contact met de ouders. Uiteraard zijn de pedagogisch medewerkers goed opgeleid en volgen ze regelmatig bijscholing. Daarnaast wordt het kinderdagverblijf jaarlijks onderworpen aan een risico-inventarisatie op het gebied van veiligheid en gezondheid en komt de GGD langs om te kijken of het kinderdagverblijf aan de gestelde eisen voldoet. Dat geeft ouders een extra garantie dat hun kind bij ons in goede handen is, aldus Kikkert.

Open huis: kom, beleef en vraag!

Voor iedereen die kinderopvang zoekt en/of graag wil beleven hoe een dag op het kinderdagverblijf eruit ziet, zet Kinderopvang Nieuwleusen (t Hummelhof, Koningin Julianalaan 14 in Nieuwleusen) op 15 april haar deuren open (van 10.00-12.00 uur en van 15.00-17.00 uur).

Landstede Kinderopvang Nieuwleusen

Landstede Kinderopvang Nieuwleusen (t Hummelhof) biedt opvang voor kinderen vanaf 8 weken tot aan de basisschoolleeftijd (0-4 jaar). Er zijn horizontale en verticale groepen. Brengen kan van 7.45-9.00 uur, halen en brengen (voor de middag) van 12.30-13.15 uur, halen weer van 16.30-17.45 uur. Daarnaast is structueel verlengde opvang van 17.45-18.15 uur een mogelijkheid. Door de vaste breng- en haaltijden kunnen de pedagogisch medewerkers al hun tijd en aandacht op de kinderen richten. Uiteraard is het mogelijk om je kind eerder te halen, bijvoorbeeld voor het consultatiebureau, zegt Kikkert.

Er is geen wachtlijst. Mocht er op een gewenste dag geen plek zijn, dan wordt tijdelijk een andere oplossing aangeboden. Kinderdagverblijf ’t Hummelhof

Landstede Kinderopvang

Artikel delen: