Motormarkt in Hardenberg

HARDENBERG – Op 26 Maart op sportpark De Boshoek vindt de befaamde Motormarkt Hardenberg plaats. In de manege, tent en op het buitenveld zal er een ruim aanbod zijn van motoren, bromfietsen en onderdelen.

Gevarieerd aanbod

Het aanbod van motoren en bromfietsen varieert van klassiek tot modern, van Adler tot Zündapp, van zescylinder tot ééncylinder, van Duits tot Amerikaans. Gereedschappen, literatuur en kleding mogen daarbij uiteraard ook niet ontbreken.

Uniek is dat meer dan 80% van het aanbod afkomstig is van particulieren. Niet zelden wordt er in Hardenberg onderdelen aangeboden waarvan menigeen dacht dat het niet meer te verkrijgen was. Of doet een voormalige handelaar zijn zolderopruiming hier van de hand.

Dankzij de laagdrempelige toegang zijn ook de kosten voor de standhouder dermate gering dat bij aanvang van de markt vele plaatsen bezet zijn. Naast de beroepsmatige standhouders die in de manege en tent staan, is er nog ruim 10.000 m² aan standruimte voor buitenplaatsen. Hardenberg ligt 5 kilometer van de Duitse grens dus een fiks aantal standhouders en bezoekers is dan ook uit Duitsland afkomstig. Maar ook standhouders uit andere delen van Europa zijn erbij om in Hardenberg hun waren te slijten. Gezelligheid staat bovenaan

De Motormarkt Hardenberg wordt georganiseerd door de motorclub De Gasschoeve. Alle leden zijn dan ook als vrijwilliger actief om er een geslaagde dag van te maken. Dit en een toegangsprijs van slechts € 4,00 staat garant voor een dag vol gezelligheid. De vele bezoekers beschouwen de Motormarkt Hardenberg dan ook vaak als een dag om weer eens met oude bekenden af te spreken.

Historie

Motorclub De Gasschoeve organiseert sinds 1978 de motormarkt. Wat ooit begon als een kleine beurs in een gymzaal is na vele jaren uitgegroeid tot de gezelligste beurs van Nederland op motorgebied. Niet voor niets komen de standhouders uit geheel Europa. Nergens zo veel kennis en specialisten bij elkaar te vinden als op de Motormarkt. En dan gaat het niet altijd om de handel maar ook om kennis en ervaringen met anderen te delen.

Inbrengstand

Als speciale service voor particulieren is er een inbrengstand. Particulieren kunnen hier hun eigen motor, onderdelen of kleding en dergelijke laten verkopen. Zij betalen een klein bedrag aan provisie en leden van de organiserende motorclub trachten de spullen te verkopen. Gemak dient de mens, dus zelf vrij winkelen op de markt terwijl anderen proberen je onderdelen of motor te verkopen. Op deze wijze heeft menig motorliefhebber met zijn overtollig geworden onderdeel een collega gelukkig kunnen maken.

Bezoekers

Het parkeren is gratis op de aangewezen parkeervelden.

Datum: 26 Maart 2011

Tijdstip: 08.00 u. tot 16.00 u.

Entree: € 4,-/ tot 12 jr. gratis

Adres: Hessenweg 74

Plaats: Hardenberg

Locatie: sportpark De Boshoek

Email: info@motormarkthardenberg.nl

Website: www.motormarkthardenberg.nl 

 

Artikel delen: