Politie IJsselland werkt samen met ROC’s

ZWOLLE – MBO-ers stromen sneller door naar politieonderwijs. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft op donderdag 24 maart een landelijk onderwijsarrangement ondertekend waardoor mbo’ers beter kunnen doorstromen naar het politieonderwijs. Door het onderwijsarrangement kunnen leerlingen met een opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid een jaar verkorting krijgen op de politieopleiding.

In september 2011 start een aantal ROC’s met deze nieuwe doorlopende leerlijn van mbo naar politieonderwijs. Politie IJsselland werkt, net als andere korpsen, al langer samen met ROC’s op het gebied van onderwijs en ziet dit als een goed vervolg. 

 Erika Diender, directielid Politie IJsselland, was tijdens de landelijke startbijeenkomst op het ROC Zadkine in Rotterdam aanwezig om de gemaakte afspraken over het doorstroomprogramma te onderschrijven. “Studenten van ROC’s lopen regelmatig stage bij ons korps. Op dit moment hebben wij het landelijk onderwijsarrangement samen met Landstede ondertekend. Dat houdt in dat studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid stage kunnen lopen bij Politie IJsselland. Als ze daarna door de selectieprocedure heen komen, dan levert dat een jaar studieverkorting op. We verwachten dat in de toekomst meer ROC’s uit de regio ons zullen benaderen voor samenwerking op dit vlak. Volgens mij levert dit een win-win situatie op voor alle partijen”, aldus Erika Diender. 

Artikel delen: