Geocaching op zoek naar "De Schat van Rechteren",

DALFSEN – “De Schat van Rechteren”, zoals we de cache hebben genoemd, is inmiddels al door 22 fanatieke cachers gevonden. Het lente weer was de afgelopen tijd natuurlijk fantastisch voor een heerlijke wandeling door het bos en een terrasje bij Het Boskamp als afsluiter.

Tijdens de wandeling van ongeveer 6 kilometer gaan mensen op zoek naar de Schat van Rechteren, de buit die de roofridders van Rechteren tijdens hun vlucht uit kasteel Rechteren hebben verstopt. De roofridders hebben in het bos verschillende ‘sporen’ achtergelaten, die uiteindelijk de weg naar de schat wijzen…

De reacties op de wandeling, de opdrachten en de cache zijn vooral erg positief, leuk om de logjes te lezen en waardering te krijgen in de vorm van zogenaamde geo ‘d Ors!

Een aantal punten worden door mensen wel als wat pittig gezien, maar het was dan ook de bedoeling de opdrachten niet zo gemakkelijk weg te geven… Met wat doorzettingsvermogen, logisch denken, goed kijken en wat gps en cache-ervaring zijn de opdrachten overigens goed te doen en kunnen mensen een paar leuke uurtjes in de heerlijke buitenlucht doorbrengen.

Hoewel het maken en leggen van deze cache ons redelijk wat van onze vrije tijd (heeft) (ge)kost, is ons het plezier wat mensen eraan beleven dubbel en dwars waard. Mensen een leuke tijd bezorgen… volgens ons is dat met deze cache goed gelukt!

 

Manuela en Sandra

Artikel delen: