Politie zoekt vrijwilligers

Regio – Niet alleen agenten en rechercheurs zetten alles op alles om daders te pakken en slachtoffers bij te staan. Ook buschauffeurs, leraren en makelaars doen dat als politievrijwilliger. Als vrijwilliger heeft u een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie en bent u het aanspreekpunt voor de mensen op straat.

Tijdens surveillances en bij evenementen houd u toezicht samen met beroepscollega’s. U weet hoe u moet handelen bij calamiteiten en welke collega’s, specialisten of instanties er nodig zijn. Interesse? Politie IJsselland is op zoek naar tien politievrijwilligers. Daarom organiseren we dinsdagavond 12 april een informatiebijeenkomst om 19.30 uur op het politiebureau in Zwolle, Koggelaan 8. Belangstellenden kunnen via de site www.kombijdepolitie.nl solliciteren. Vervolgens ontvangen zij een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.

Opleiding

We zijn op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan en goed met mensen om kunnen gaan. In stressvolle situaties moet u rustig blijven en mensen om u heen kunnen kalmeren. U wordt niet zomaar als politievrijwilliger ingezet. Als u wordt aangenomen dan volgt u eerst een opleiding in de avonduren. De voorkeur gaat uit naar mensen die in de regio wonen. Als u interesse heeft, dan kunt u solliciteren. U gaat daarvoor naar de site www.kombijdepolitie.nl. Daar kiest u bij ‘zoek een vacature’ voor de regio IJsselland. U kunt hier ook meer informatie vinden over de functie van politievrijwilliger. De selectiegesprekken vinden plaats op 26, 27 en 28 april. We zien u graag de 12e.

Artikel delen: