Van melkfabriek tot kaasfabriek

2603110.jpg

Omdat Willy maar door blijft zeuren over oude kiekjes van de melkfabriek in Dalfsen ben ik samen met een trouwe lezer van DalfsenNet maar eens op zoek gegaan in ‘het archief’.

Bovenstaande foto is in 1917 gemaakt en daar is weinig herkenbaars op te ontdekken. Aangezien er wat wagens met melkbussen op staan en er op de gevel ‘Cooperatieve Zuivelfabriek Dalfsen’ staat zal het inderdaad wel om de melkfabriek gaan.

Op onderstaande foto uit 1953 is duidelijk meer te herkennen. Aan de linkerkant ziet u de Gernerweg (nu fietspad) en op de achtergrond loopt nu de Rondweg.

2603111.jpg

Tot slot nog een foto uit 1972. Veel mensen zullen de fabriek duidelijk herkennen. De foto is vanaf de Wilhelminastraat genomen. Er staan nu wat extra opslagtanks en hier en daar is een raampje dichtgemetseld of extra deur aangebracht.

 

2603112.jpg

Binnenkort is er vanaf de Wilhelminastraat helemaal niets meer van die melkfabriek, waar nu alleen nog kaas en lawaai gemaakt wordt, te zien of te horen. Er wordt namelijk volop geklust aan een metershoog geluidsscherm dat niet alleen het geluid maar ook het beeld tegenhoudt. Gelukkig hebben we de foto`s nog…

Artikel delen: