Maurits von Martels onthuld motor Pepijn Bijsterbosch

HEERDE – NIEUWLEUSEN – Vooruitblik raceseizoen Pepijn Bijsterbosch. Afgelopen woensdag werd tijdens de teampresentatie van Start Racing in Nieuwleusen onder grote belangstelling van vele sponsoren en belangstellenden het team en de motoren van Pepijn Bijsterbosch uit Wapenveld en Kevin van Leuven uit Swolgen (Limburg) gepresenteerd.

De motor van Kevin werd onthuld door wethouder Maurits von Martels uit Dalfsen en Gerard van Velde had de eer Pepijn’s motor te onthullen. Gerard: ,,Ik vind het knap van Pepijn om de overstap te maken van de kleine 125cc naar de veel grotere 600cc, ik zal hem zeker blijven volgen”. Pepijn kwam de afgelopen drie jaar uit in de 125cc klasse, waarbij hij o.a. de laatste twee TT’s met een wildcard meereed. Nu wordt de overstap gemaakt naar de Supersport 600cc klasse waarbij hij op een Yamama R6 zal rijden. Eind vorig jaar mocht Pepijn een keer testrijden op de Yamaha van Start coureur Kevin van Leuven. Dit beviel niet alleen Pepijn heel goed, ook het Start Racingteam was onder de indruk van de manier waarop Pepijn voor het eerst met een 600 machine rondreed. In de dertien jaar dat Start Racing (Stichting Aankomend Race Talent) bestond hadden zij echter altijd met één coureur gereden. Na overleg besloten zij een nieuwe weg in te slaan en met een tweede coureur aan de start te komen. Voor Pepijn een uitgelezen kans om in een team te komen met zoveel jaren ervaring in de Supersport klasse.

Dit jaar zullen niet alle ONK (Open Nederlands Kampioenschap) worden verreden ,maar ligt de focus op het IDM (Internationale Deutsche Motormasterschaft). Deze keus is gemaakt omdat in het Duitse kampioenschap per raceweekend veel meer kilometers worden gemaakt dan tijdens een ONK en natuurlijk telt ook het hoge niveau mee waardoor er voor Pepijn en Kevin heel veel te leren valt. Er zullen echter nog wel vier ONK’s gereden worden, waarvan drie op Assen. De eerste race vind plaats op zondag 3 april te Assen. Informatie over de ONK Lente-race kunt u vinden op www.racingteambijsterbosch.nl (bron Veluweland.nl)

Artikel delen: